Logo veluws-nieuws.nl


Rond Uit Hattem heeft een nieuw evenement ontwikkeld: Happen in Hattem dat op zaterdag 5 augustus in de binnenstad wordt gehouden.
Rond Uit Hattem heeft een nieuw evenement ontwikkeld: Happen in Hattem dat op zaterdag 5 augustus in de binnenstad wordt gehouden. (Foto: Rond Uit Hattem )

Zintuigen flink verwennen in Hattem

Alle zintuigen kunnen zaterdag 5 augustus verwent worden in Hanzestad Hattem. Op het Kerkplein wordt het nieuwe evenement 'Happen in Hattem' gehouden. En beeldentuin 'De Schoppert' houdt deze zaterdag een extra open dag om al het moois te kunnen bewonderen.

(Door Jan Nitrauw)

Rond Uit Hattem is de organisator van het nieuwe evenement 'Happen in Hattem' in samenwerking met de Hattemse horecabedrijven. Plaats van handeling is het sfeervolle Kerkplein in het historische centrum van Hattem. Bezoekers kunnen bij verschillende bedrijven– speciaal voor het evenement bereide –hapjes proeven. Het palet van de gerechten is zeer afwisselend. "Ook aan de jonge gasten is gedacht. Voor hen is er ook genoeg lekkers. Het moet een geweldige en vooral heerlijke beleving worden voor jong en oud", aldus Rond Uit Hattem. Om mee te doen met het happen, zijn muntjes nodig. Die kosten 1,25 euro per stuk en zijn een week van tevoren te koop bij het Toeristisch Informatie Punt, en op de dag zelf op het Kerkplein. Aan Happen in Hattem wordt deelgenomen door Banka, het Wapen van Hattem, Bij de Molen, Het Spookhuys, de Kruusing, Soulsisters, Kota Radja en Beef & More. Om de feestvreugde te verhogen komt Clown Ziezo komt met zijn vrolijke ballonnen, leuke grappen en goocheltrucjes naar de binnenstad. Ook is er een leuk springkussen en gratis ranja voor de kinderen. Van 13.00 tot 15.00 worden er lp's gedraaid en van 15.00 tot 17.00 zorgen de mannen van 'Men in Music' voor muzikale gezelligheid.

Beeldentuin

Op zaterdag 5 augustus van 10.00 tot 16.00 uur is in Hattem beeldentuin en galerie 'De Schoppert' aan de Groeneweg 18 van Anna Kroes voor het publiek geopend. Op deze extra open dag zijn er naast de prachtige bloemen, borders, beelden en keramiek nog diverse activiteiten. In de beeldentuin staat werk van het Beeldhouwersgilde Hattem en van diverse keramisten. De kunst in de galerie is zeer divers. Zo zijn er diverse voorwerpen van keramiek, zijn er beelden van brons en natuursteen en ook hangen er de door Anna Kroes vervaardigde schilderijen. Naast deze kunst, die overigens te koop is, wordt een demonstratie gegeven hoe kunst tot stand komt met onder andere steen en klei. Verder is er een portrettekenaar aanwezig, is er een wijnproeverij en zijn er versnaperingen zoals oliebollen. In het tuinhuis is koffie, thee en frisdrank verkrijgbaar. Het zal in de tuin ook weer een feestelijk gebeuren zijn met live muziek. In de ochtend komt de muziek van de zanger van het levenslied Eef Mokkink en ´s middags van de Terribell Jazz band.

www.ronduithattem.nl

1 reactie
Meer berichten