Logo veluws-nieuws.nl


Na een sluiting van enkele weken voor onderhoudswerkzaamheden gaat het Berghuizer Bad zaterdag weer open voor de zwemliefhebbers. (Foto: Berghuizer Bad)
Na een sluiting van enkele weken voor onderhoudswerkzaamheden gaat het Berghuizer Bad zaterdag weer open voor de zwemliefhebbers. (Foto: Berghuizer Bad) (Foto: Berghuizer Bad )

Berghuizer Bad zaterdag weer open

Het Berghuizer Bad aan de Revelingswegweg in Wapenveld gaat zaterdag 5 augustus weer open voor het publiek. Dit na het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden in de afgelopen weken. Het bad staat dit jaar ook nog een ingrijpende verandering te wachten: de installatie van een nieuwe verwarmingsketel die gestookt wordt met biomassa.

(Door Jan Nitrauw)

Het bad was twee weken gesloten voor het onderhoud op diverse zaken. Dit mede vanwege regels die door overheden als de provincie Gelderland worden opgelegd. Om alles uit te voeren was de sluiting nodig. "We krijgen dan vaak de vraag: Waarom in de zomerperiode?", zegt Geb Docter. Hij legt uit dat dat men niet teveel inkomsten mis wil lopen maar er ook een aantal praktische zaken zijn waardoor het verstandiger is om dit juist in de zomermaanden te doen. "Er zijn veel huurders die graag zo regelmatig mogelijk willen zwemmen, maar die in de zomervakantie periode ook minder aanbod hebben. Op op deze manier kunnen we de financiële 'schade' beperken. Verder is het zo dat we ook kijken naar de invulling van het rooster van vrijwilligers en personeel. Ook onze mensen gaan met vakantie in de zomermaanden. En zo kom je tot deze afweging om dit nu te gaan doen", aldus Docter. De afgelopen weken zijn aantal leidingen vervangen en zijn werkzaamheden uitgevoerd als voorbereiding op de aanleg van led verlichting.De vloeren in de hal en kleedkamers zijn voorzien van een nieuwe afwerking.

En zo staan er iedere keer punten van verbetering op het programma van het Berghuizerbad. Vanaf de overname in januari 2014 is Stichting Berghuizerbad bezig met nieuwe ontwikkelingen. Docter meldt dat er dit jaar ook nog een nieuwe balie en kassa komt. Een grote slag gaat men maken in de verduurzaming van het bad. Op de rol staat de vervanging van de verwarmingsinstallatie door kachels die gestookt worden met biomassa. Dit in samenwerking met Biomassatechniek Heerde. "De huidige ketel moet binnen nu en vijf jaar vervangen worden. Onze subsidie-aanvraag is toegewezen en de gemeente Heerde heeft de benodigde vergunning voor de bouw van de silo verstrekt. De verwachting is dat de vervanging eind dit jaar gerealiseerd wordt. En dat gaat een heel plezierige en grote besparing op de stookkosten opleveren. We weten ons gedragen door een gemeenschap die het Berghuizerbad een warm hart toe draagt. Omdat ook het aantal bezoekers nog steeds een stijgende lijn vertoont kunnen weer investeren in een Berghuizerbad voor iedereen door iedereen", aldus Docter.

www.berghuizerbad.com

2 reacties
Meer berichten