Logo veluws-nieuws.nl


Rieneke Veldman houdt 19 augustus een grote brocante-verkoop aan de Achterdorperweg 7 in Emst. "Tijdens deze farmsale wordt alles verkocht. Ik wil niets meenemen." Foto: Dennis Dekker
Rieneke Veldman houdt 19 augustus een grote brocante-verkoop aan de Achterdorperweg 7 in Emst. "Tijdens deze farmsale wordt alles verkocht. Ik wil niets meenemen." Foto: Dennis Dekker

Grootscheepse 'farmsale' in Emst

Ze stopt met haar succesvolle bed and breakfast. Ze moet noodgedwongen verhuizen uit de naastgelegen prachtige boerderij die zich bevindt in het buitengebied van Emst. Jazeker, je ziet dat dit gegeven wat met Rieneke Veldman (51) doet. Toch omarmt ze een aanstaande nieuwe plek, een nieuwe baan, een nieuw hoofdstuk in haar leven. En daarom moeten de schepen uit haar vorige leven worden verbrand. Niet letterlijk, want dan heeft niemand er wat aan. Figuurlijk dus. Derhalve houdt ze zaterdag 19 augustus een grootscheepse brocante-verkoop op haar erf aan de Achterdorperweg 7. "Alle inboedel wordt verkocht aan mensen die er veel meer aan hebben. Ik hoop de periode van dit bed and breakfast zo op een positieve manier af te sluiten."

emst - Na 15 jaar met heel veel plezier en liefde een B&B te hebben gehad, is Rieneke Veldman door omstandigheden genoodzaakt om de deuren te sluiten. De boerderij is verkocht. Het afscheid valt haar zwaar. "Een bed and breakfast runnen, doe je vanuit je hart. Toch is het genoeg. Wanneer je met niets moet vertrekken, kun je ook heel rijk zijn als je samen met allen die dit bedrijf kennen, afscheid kunt nemen. Dat is dus ook exact wat ik ga doen."

De 19e zal Rieneke taarten serveren en koffie en thee schenken. En daarbij is er de hele dag (van 10.00 tot 17.00 uur) van alles te koop op en rondom 't erf. "Meubeltjes, brocante, gereedschap, huisraad, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Ook het Brocante Handelshuis uit Epe is aanwezig om spullen te verkopen." Ze verwacht deze dag aardig wat aanloop, vandaar dat de auto's op de parkeerplaats van de B&B aan het Kievitsveld kunnen parkeren.

De plek betovert, omarmt en is een oase van rust, vertelt Rieneke over de Achterdorperweg nummero 7. "In zware tijden vond ik hier troost en geborgenheid. Door mijn gasten kon ik steeds weer genieten van de B&B en het hier wonen. Toch is het tijd om te vertrekken. Op 18 augustus zwaai ik de laatste gasten uit en sluit de B&B. De dag erna houd ik de boerderijverkoop. Zo vier ik de afgelopen jaren én toast ik op de toekomst."

1 reactie
Meer berichten