Logo veluws-nieuws.nl


Eerste editie van Frans Festijn trekt duizenden bezoekers


"Wat een heerlijke sfeer en wat een goed thematisch uitgewerkte fair", verzucht een genietende bezoeker van het Frans Festijn in Vaassen. Zij, en vele duizenden bezoekers met haar, waanden zich door het effect van de zonnebloemen, de vele lavendel, de lange tafels met wapperende kleden en de klanken van de accordeon in Frankrijk. 

"Dat was ook precies de bedoeling", vertelt Margot Coumans van organisatiebureau Puurlijk. "We wilden de mensen echt het gevoel van Frankrijk meegeven en al zat soms even het weer niet mee, onze bezoekers voelden dit zeker. Zo'n mooi thema vraagt ook om alles tot in de finesses uit te voeren en is heel erg leuk om te doen! 

De kunstenaars in de boomgaard waren eveneens uitermate tevreden en dan met name over hun 'Montmartre'. De boomgaard is natuurlijk een lieflijke locatie en het publiek was, volgens hen, zeer geïnteresseerd. "Voor ons is een evenement altijd moeilijk in te schatten, maar hier doen we zeker weer aan mee", aldus een schilderes. "Wat een fijn publiek en wat een blij gevoel krijg je hier."

Daar was iedereen het dus duidelijk over eens, met deze primeur heeft organisatiebureau Puurlijk een schitterend evenement neergezet. Margot Coumans sluit dan ook af met de woorden. "In 2018, in het eerste weekend van augustus, is er zeker weer een Frans Festijn bij kasteel Cannenburch, waarbij we het Franse leven naar Vaassen halen."
 

reageer als eerste
Meer berichten