Logo veluws-nieuws.nl


Oefenavond zeismaaien voor Padd'ndag Wapenveld

De organisatoren van de wedstrijd zeis maaien op de Padd'ndag, houden op woensdag 9 augustus vanaf 19.00 uur een oefenavond op een perceel weiland aan de Eperweg 65 in Epe. Zeismaaiers die meer willen weten over de wedstrijd in Wapenveld kunnen hier mee doen en aspirant deelnemers kunnen alle informatie krijgen van de organisatoren Henk Boeve en Gert van den Hardenberg.

"Er hebben zich een tiental deelnemers gemeld voor de wedstrijd op de Padd'ndag op zaterdag 2 september in Wapenveld. Maar we hebben het idee dat men in deze omgeving nog even de kat uit de boom kijkt. Op deze oefenavond willen we laten zien wat de wedstrijd inhoudt. Dat gaat echt niet op het scherp van de snede. Zeis maaien is tegenwoordig vooral belangrijk bij onderhoud van kleinschalige landschapselementen en een hobby waarbij je heerlijk buiten bent", vertelt Henk Boeve. Op het perceel aan de Groteweg in Wapenveld zijn de veldjes voor de wedstrijd op de Padd'ndag inmiddels uitgezet. Het is de bedoeling dat deelnemers in een eerste ronde circa 25 vierkante meter meter gras maaien. Een jury beoordeelt het geleverde werk op veiligheid, netheid van maaien, het goed afleggen op de ril, de factor tijd speelt maar een kleine rol. Na de beoordeling gaat de helft van de deelnemers door naar de finaleronde waar de prijzen verdeeld worden. De wedstrijd op de Padd'ndag wordt gehouden van 11.00 tot circa 15.00 uur.

Deelnemers kunnen meer informatie krijgen en zich opgeven door een mail te sturen naar wkzeismaaien.wapenveld@outlook.com.

reageer als eerste
Meer berichten