Logo veluws-nieuws.nl


Harry van Schoonhoven, uitbater van café-bar 't Tonnetje: "De muzikale koopavond is altijd een gigantisch feest. De JPR Strinxband speelt dit keer zeker voor de achtste keer." Foto: Dennis Dekker
Harry van Schoonhoven, uitbater van café-bar 't Tonnetje: "De muzikale koopavond is altijd een gigantisch feest. De JPR Strinxband speelt dit keer zeker voor de achtste keer." Foto: Dennis Dekker

't Tonnetje: laagdrempelig en gezellig

De Eper muzikale koopavond, de JPR Strinxband en café-bar 't Tonnetje. Het is een hechte verbintenis van jaren. En als het aan kroegbaas Harry van Schoonhoven ligt, dan zal dit muzikale huwelijk nog jaren duren. "De muziek is top, de sfeer geweldig én de band is sympathiek." Vrijdag 25 augustus is het weer zo ver: dan treden de rockers vanaf 21.30 uur op in zijn kroeg.

(Door Dennis Dekker)

De rockband was er zeker acht jaar achter elkaar, herinnert Van Schoonhoven zich. "Misschien nog wel langer. Het is altijd enorm gezellig. Ze staan buiten nog te dansen. Het is prachtig om te zien hoeveel mensen plezier hebben." Van Schoonhoven is eerlijk: sommige dingen moet je dus ook niet willen veranderen. Die zijn perfect zoals ze zijn. "Die visie passen we ook toe bij onze eigen kroeg. De vele 'Tonnetjegangers' weten wat ze hier krijgen en blijven altijd met veel plezier komen." Hij heeft gelijk. Was je ooit één maal in 't Tonnetje in Epe, dan is het vrij onwaarschijnlijk dat het bij die ene keer blijft. Dat scenario geldt zelfs zo bij kroegkat Tonnie. Jaren geleden kwam hij ooit spontaan aanlopen en sindsdien is de kat nooit meer weggegaan. Zo werkt het ook bij de talloze bezoekers van dit bruin café, beaamt Van Schoonhoven. Daar zijn in zijn optiek drie eenvoudige ingrediënten voor: "Vriendelijk, gezellig, laagdrempelig. Meer is het niet." De 56-jarige kroegbaas neemt er zelf een centrale rol in om dat te bewerkstelligen. Hij doet dat al jaren samen met Johnny Scheeres. Van Schoonhoven is lovend over deze succesvolle samenwerking. "Ik werk hier 27 jaar met enorm veel plezier en ben nu ruim 24,5 jaar eigenaar van de kroeg. Ja, nu ik er zo over nadenk: er komt een jubileum aan", grijnst hij.

Ondanks alle facetten die al jaren hetzelfde blijven in 't Tonnetje (neem bijvoorbeeld het biljarten, darten, poolen of het tafelvoetbal), zit er toch één veranderingetje aan te komen, verklapt Van Schoonhoven. "Binnenkort gaan we onze tappunten uitbreiden met extra speciaalbiertjes. Daar is vraag naar. Dus pakken we dat op. Het is prachtig om dat voor de gasten te doen."

reageer als eerste
Meer berichten