Logo veluws-nieuws.nl


De Herfstfair vindt voor de derde maal plaats in het kasteelpark van Cannenburch in Vaassen. In het weekend van 15, 16 en 17 september maken bezoekers kennis met uiteenlopende groendecoraties. Gerenommeerde floral designers geven bloemschikdemonstraties. (eigen foto)
De Herfstfair vindt voor de derde maal plaats in het kasteelpark van Cannenburch in Vaassen. In het weekend van 15, 16 en 17 september maken bezoekers kennis met uiteenlopende groendecoraties. Gerenommeerde floral designers geven bloemschikdemonstraties. (eigen foto) (Foto: Jaco Meijboom)

Herfstfair bij Kasteel Cannenburch

De Herfstfair vindt dit jaar voor de derde maal plaats in het kasteelpark van Cannenburch in Vaassen. In het weekend van 15, 16 en 17 september staan weer talloze smaakvol ingerichte stands langs de paden en waterpartijen. Extra trekpleister dit jaar is de expositie van 'groene tassen'.

De groene tassen zijn decoratieve tassen gemaakt van bloemen en natuurlijke materialen. De tassen zijn gemaakt door allerlei mensen met groene vingers, ook leerlingen van het Groene Welle College uit Zwolle.
De Herfstfair staat in het teken van groendecoraties. Gerenommeerde floral designers geven bloemschikdemonstraties. Vrijdag 15 september geeft Thea de Weerd-Mekelenkamp demonstraties. Thea is al jaren bloembindster bij Fleur Inn Groenstyling in Epe. In 2008 en 2009 mocht zij zich boekettenmeester van Nederland noemen.


Zaterdag 16 september komt Geertje Stienstra naar de fair. Geertje heeft in het afgelopen decennium naam gemaakt in binnen- en buitenland met haar onderscheidende manier van demonstreren en stylen. Met origineel, innovatief en bijzonder bloemwerk weet zij iedereen telkens weer te verrassen.

Op zondag is allround bloemist-stylist Sjacco Gerritsen aanwezig om het publiek te verrassen met zijn nieuwe combinaties van natuurlijke materialen. Sjacco is Nationaal Kampioen Bloemsierkunst en eigenaar van Fleur Inn Groenstyling in Epe. De demonstraties starten drie keer per dag en duren circa 60 minuten. Alle bloemschikdemonstraties zijn verschillend, je kunt dus meerdere demonstraties bijwonen en je wordt telkens verrast met nieuwe stukken.

Met de herfst voor de boeg biedt de Herfstfair een een verscheidenheid aan producten. Outdoorlaarzen en -kleding, Noorse truien, tuinplanten en kruiden, viltwerk, bloemsierkunst, sieraden en brocante.
Tijdens de Herfstfair staat er ook een unieke Verborgen Trappentour in kasteel Cannenburch op het programma. Onder begeleiding van een gids ontdekken de bezoekers de geheime gangen, trappen en vertrekken van het kasteel. De tour eindigt met een adembenemend uitzicht op de omliggende bosrijke omgeving vanuit 'De ui' van het kasteel.
Voor kinderen staat op zaterdag en zondag de Knutselkerrieven op de evenementenweide. Ze kunnen daar een heuse vlieger in elkaar knutselen én ermee vliegeren.


De Herfstfair is geopend op vrijdag 15 september van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag 16 en zondag 17 september van 10.00 tot 17.00 uur. Entree: 6,50 euro (tot en met 12 jaar gratis). www.b-event.nl/herfstfair

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox