Logo veluws-nieuws.nl


Sport

Judoteam Bijsterbosch uit Heerde actief in heel Europa

Dit weekend waren de judoka's van Judoteam Bijsterbosch uit Heerde actief in heel Europa.

Allereerst was het beginnend talent op zaterdagmorgen begonnen met het zogenoemde vanentoernooi. Dit wordt gehouden om de jonge beginnende judoka met de wedstrijdsport bekent en vertrouwd te laten worden.

In Olbia in Italië kwamen Chris Stikvoort (Dalfsen) en Berend-Jan Kroesen (Zwolle) in actie op het Wereldkampioenschap-Masters. Berend-Jan verloor buiten de reguliere tijd zijn eerste partij tegen een sterke Rus. Chris had meer succes en wist beslag te leggen op het brons.

Op dezelfde tijd in stond Thom Schoof (Deventer, -66 kg) op de mat in Almere voor het #NKJUDO. Hij wist te komen tot de semi-finale, maar wist net niet door te drukken. Een verdiende vijfde plek was zijn deel, net buiten de medailles.

Zondag stonden in hetzelfde Olbia, Roy Poels (Heerde, +100 kg) en Christian Kersten (Heerde, -81 kg) op de mat. Christian wist zijn deelname te verzilveren met een geweldige tweede plaats.

Omdat het #NKJUDO over twee dagen verdeeld was moest Thijs van Huigenbos (Voorthuizen, +100kg) op zondag. Ook hij heeft een flink gevecht gehad en verloor de semi-finale, waardoor hij vijfde werd.

Op zaterdag en zondag heeft een aantal jeugd judoka ook nog gestreden in Warschau (Polen). Dit druk bezochte internationale jeugdtoernooi maakt deel uit van enkele toptoernooien in Europa. Ervaring opdoen, op en buiten de mat is hier erg belangrijk voor de ontwikkeling van de judoka.

Meer berichten

Shopbox