Logo veluws-nieuws.nl


Henk (71) en Louise (69) van der Burgh uit Culemborg voor hun appartement 10 van De Bosrand.
Henk (71) en Louise (69) van der Burgh uit Culemborg voor hun appartement 10 van De Bosrand.

Henk en Louise Van der Burgh zijn voor vijftigste keer in De Bosrand

Hoeveel personen in Nederland zouden voor de vijftigste keer naar hetzelfde vakantiepark gaan? Dat zullen er niet veel zijn. Maar Henk (71) en Louise (69) van der Burgh uit Culemborg wel. Deze week verblijven ze voor de vijftigste keer in vakantiepark De Bosrand aan de Elspeterweg in Vaassen.  


Het paar verblijft bijna elke keer ook nog altijd in appartement nummer 10 van De Bosrand, dat door gasten van BungalowSpecials.nl is verkozen tot beste park van de Veluwe. "Dit is ons appartement", zeggen ze. Voor zover Louise en Henk zich kunnen herinneren, hebben ze één of twee keer niet in het appartement verbleven. "Dan was nummer 10 verhuurd voor een langere periode aan anderen. Maar we kregen dan altijd een bungalow voor dezelfde prijs als appartement 10", zegt Louise.

Waarom zo vaak een verblijf in De Bosrand? "We hebben beiden het gevoel als we hier zijn, dat we thuis zijn", zegt het paar. "Het is hier zo geweldig. Er is fantastisch personeel hier op De Bosrand, altijd even vriendelijk en behulpzaam. Als we iets aan ze vragen, is niets teveel voor ze." Louise: "Henk heeft vaak gezegd dat als vakantiepark De Bosrand er om wat voor redenen er niet meer is, ga ik niet meer op vakantie." 

Henk kan niet langer dan een week van huis. "Want daarna krijgt hij heimwee en wil dan weer naar huis. Daarom gaan we ook meerdere keren per jaar, vaak een week, maar soms ook een midweek." 

En de afstand tussen hun woonplaats Culemborg en Vaassen is ook best te doen. Ruim een uur doen ze er over. Henk heeft geen rijbewijs, dus Louise moet altijd rijden. "En dat lukt nog steeds", zegt ze. 

Toen Henk zes jaar geleden 65 jaar werd, mocht dat niet thuis in Culemborg gevierd worden. "Nee, dat moest bij De Bosrand gebeuren. Mensen wat was dat een feest. Dat zegt toch genoeg waarom wij zo graag naar dit vakantiepark gaan."
Het echtpaar Van der Burgh heeft een vaste indeling van de dag. Zo staan Henk en Louise iedere dag rond 8.00 uur op, gaan ontbijten, dan naar het zwembad, douchen en zo rond half één 's middags warm eten. "Als we het warme eten op hebben, gaan we allebei een uiltje knappen, even een middagdutje doen. Daarna gaan we fietsen of wandelen. Nee, een elektrische fiets hebben we niet. We moeten wel een beetje in conditie blijven. Thuis wandelen en fietsen we ook heel veel. We houden van de van de natuur en waar is het mooier dan hier op vakantiepark De Bosrand."  

Momenteel verblijven Henk en Louise een hele week op De Bosrand. Die week kregen ze aangeboden omdat ze voor de vijftigste keer op de Bosrand zijn. Ook mogen ze een keertje komen eten. En op de tafel van hun appartement 10 stond bij aankomst een rijkgevulde mand met lekkernijen. 

"En in november komen we hier weer", zeggen ze. "Niet een hele week, maar een weekend."  
 

Meer berichten

Shopbox