Logo veluws-nieuws.nl


Barokensemble La Soranza eert Telemann in het Kulturhus EGW

Epe - Barokensemble La Soranza verzorgt zondag 8 oktober vanaf 15.00 uur een zondagmiddagconcert in het Kulturhus EGW in Epe. De veelzijdige componist Telemann staat centraal.

Ensemble La Soranza vindt het belangrijk dat het repertoire dat zij uitvoeren authentiek geïnterpreteerd en gespeeld wordt. Hiervoor gebruiken ze hedendaagse replica's van historische instrumenten. Deze hebben stuk voor stuk hun eigen klank en ook karakter.

Het concert dat op zondag 8 oktober gegeven wordt, heeft als thema 'Rondom Telemann'. Dit vanwege de 250e sterfdag van deze veelzijdige componist. Maar niet alleen zijn muziek zal gespeeld worden, ook worden er stukken van tijdgenoot Händel en de Engelse componist Purcell ten gehore gebracht. Het gezelschap neemt daarvoor hun eigen clavecimbel mee.

Door middel van een heldere uitleg, de zang en het samenspel van het ensemble zorgen zij voor een mooie en verrassende muzikale middag. Dit ensemble bestaat uit Blokfluitiste Elsa Bunk, Cellospeler Frans Kouwenhoven, klavecimbelspeelster Ineke Kuiling en sopraan Herma Holtrigter. 

Kaarten á 8,50 euro zijn te bestellen via de website van het Eper Kulturhus of te verkrijgen aan de balie aan de Stationsstraat 25.

Meer informatie over de activiteiten in Kulturhus EGW? Bezoek de facebookpagina www.facebook.com/kulturhusegw, surf naar de internetsite www.kulturhusepe.nl 

Meer berichten

Shopbox