Logo veluws-nieuws.nl


De Choke & Rescue Tour eindigt 5 oktober met een grande finale in het Eper café De Posthoorn. Dit is een collage van de tentoonstelling. (Foto's: Martin Hogeboom en Peter Vroon)
De Choke & Rescue Tour eindigt 5 oktober met een grande finale in het Eper café De Posthoorn. Dit is een collage van de tentoonstelling. (Foto's: Martin Hogeboom en Peter Vroon)

Laatste Choke & Rescue-editie

Epe / Vaassen - Het is 4 oktober 2008. René en Christa Steunenberg uit Vaassen verliezen hun dochter Danique op 6-jarige leeftijd aan de gevolgen van hersenstamkanker. Het is 5 oktober 2017. In café De Posthoorn in Epe vindt er een bijzondere foto-expositie plaats met werken die de fotografen Martin Hogeboom en Peter Vroon samen maakten. Twee gebeurtenissen die totaal niets met elkaar te maken lijken te hebben. Maar schijn bedriegt.

De foto's worden deze avond namelijk voor de laatste keer getoond en uiteindelijk geveild voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de Stichting Semmy waar de Vaassense familie Steunenberg sinds het overlijden van hun dochter nauw bij betrokken is. Epenaar Bé Kooiman is de veilingmeester, de rockband Maarten en de Rinaldo's verzorgt de muziek.

Elk jaar levert de vriendengroep van de familie Steunenberg uit Vaassen meerdere malen een fysieke of financiële bijdrage aan Stichting Semmy. Zo waren er in het verleden al diverse oliebollenacties en werden er wel eens bloembollen verkocht.
Ook sport is bij hen een belangrijke factor waarmee geld ingezameld wordt. Ieder jaar doet men mee met het Amsterdamse hardloopevent Run4Semmy en verder onderneemt de groep diverse wielrentochten voor het goede doel. Zo hebben ze ooit de Marmotte in Frankrijk en de Dolomieten Marathon in Italië gefietst. De vriendengroep wil op deze manier aan René en Christa Steunenberg laten weten dat Danique niet vergeten wordt.

Maar nu is er dus ook een initiatief uit onverwachtse hoek waarbij er gedacht wordt aan de Vaassense familie in het algemeen en Danique in het bijzonder. Fotografen Martin Hogeboom (Epe) en Peter Vroon (Apeldoorn) maakten samen een twaalftal foto's over de bevrijdende en de beklemmende kant van relaties. De treffende naam van deze pop up-expositie is Choke & Rescue. De fotografen waren er al op een aantal plekken in de regio mee te zien. Niet in galerieën, maar in concertzalen en kroegen. Elke foto heeft namelijk een titel van een bekend of minder bekend rocknummer. Nummers die de band Maarten en de Rinaldo's steevast live uitvoert. Dit keer zijn er gastoptredens van de welbekende muzikale Epenaren Erik Strijk en Anton Koopman.
De foto's worden donderdag 5 oktober voor de laatste keer aan het publiek getoond. Vervolgens worden ze geveild voor het goede doel. De totale opbrengst gaan naar Stichting Semmy. Veilingmeester is Bé Kooiman uit Epe. Aanvang: 20.00 uur. Entree is gratis.

Nadere info: www.facebook.com/chokerescue

Meer berichten

Shopbox