Logo veluws-nieuws.nl


Voorzitter Peter Abrahams hanteert alvast de stofzuiger voor de opening van het nieuwe clubhuis van speeltuin Pinkeltje  op zaterdagmiddag 7 oktober.
Voorzitter Peter Abrahams hanteert alvast de stofzuiger voor de opening van het nieuwe clubhuis van speeltuin Pinkeltje op zaterdagmiddag 7 oktober. (Foto: Jan Nitrauw)

Pinkeltje klaart een geweldige klus

Wapenveld - Speeltuinvereniging Pinkeltje aan de Nachtegaalweg in Wapenveld heeft een geweldige klus klaart: de hele speeltuin is nu ook toegankelijk voor kinderen met een beperking. 'Samen Spelen' was het motto van een plan waar enkele jaren aan is gewerkt.

(door Jan Nitrauw)

Zaterdag 7 oktober is het zover: dan vindt de opening plaats van de nieuwe speeltuin. Om 13.00 uur start er een feestelijk programma met veel activiteiten voor uiteraard kinderen. Aan de hand van een strippenkaart kunnen ze een circuit met oud-Hollandse spelen afleggen en er staan springkussens. Natuurlijk mogen de nieuwe speeltoestellen gebruikt worden. Elk uur is er bovendien een bingo voor de kinderen, met leuke en lekkere prijzen.

Pinkeltje is de creatie van schrijver Dick Laan. Het mannetje van een pink hoog dat leeft in een muizenhol, beleeft de gekste avonturen. Zo'n avontuur heeft de Wapenveldse speeltuinvereniging ook achter de rug. Enkele jaren geleden kwam het bestuur met een brandbrief: er waren nog twee bestuursleden en het was bijna gebeurd met Pinkeltje, al ruim 45 jaar een prachtige speelplek in de Wapenveldse nieuwbouw. Ondersteund door de Dorpsraad en ondersteuning van fondsen, kon een nieuwe start gemaakt worden. Er kwam een nieuw bestuur dat onder leiding van Peter Abrahams meteen grote plannen maakte. Met een project 'Samen Spelen' werd deelgenomen aan de wedstrijd 'Kern met Pit' van de Heidemij. Alle kinderen, met en zonder beperking, moesten kunnen spelen in de Wapenveldse speeltuin. Het project scoorde hoog en kwam winnend uit de bus met meteen een bijdrage van 1.000 euro. Maar er was totaal zo'n 90.000 euro nodig. Pinkeltje kreeg een enorme steun in de rug van de Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind (NSGK) en de Wapenveldse ambassadeur Luuk Boerdam. De NSGK kwam met 30.000 euro over de brug en daarna volgden andere fondsen.

Vorig jaar september werd begonnen aan de uitvoering. "Met een tiental vaste vrijwilligers en een grote groep mensen die allerlei hand- en spandiensten verrichtte. Daarbij kregen we veel steun van plaatselijke ondernemers en sponsors", vertelt Peter Abarhams. Nu is het op een oor na gevild. Er is een compleet nieuw clubhuis, inclusief een aangepast toilet, een keuken en een prachtige ruimte voor allerlei activiteiten. Het voor kinderen met een handicapt aangepast speeltoestel is de blikvanger en ook zijn er ruime paden voor de jongens en meisjes die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dat Pinkeltje het avontuur 'Samen Spelen' tot een goed einde heeft gebracht kan iedereen zaterdag 7 oktober komen bekijken.

Meer berichten

Shopbox