Logo veluws-nieuws.nl


Martin Braakensiek uit Veessen kwam met zijn historische fiets de kaart brengen naar de bijeenkomst op Vrieze's Erfgoed in Wapenveld waar de wethouders uit Hattem, Heerde en Epe te gast waren.
Martin Braakensiek uit Veessen kwam met zijn historische fiets de kaart brengen naar de bijeenkomst op Vrieze's Erfgoed in Wapenveld waar de wethouders uit Hattem, Heerde en Epe te gast waren. (Foto: Jan Nitrauw)

Nieuwe fietskaart is eclatant succes

Hattem / Heerde / Epe - Met de verkoop van zo'n 3.000 exemplaren in enkele maanden tijd is de fietskaart Veluwe IJsselvallei een eclatant succes. Bron van het succes is de samenwerking tussen tal van partijen in de gemeenten Hattem, Heerde en Epe. En dus smaakt dit succes naar meer. Het maken van een wandelkaart is dan ook het volgende project.

(door Jan Nitrauw)

Bij de borrel op Vrieze's Erfgoed in Wapenveld na afloop werd ook de vraag opgeworpen of en hoe deze samenwerking structureel vorm te geven. Want dat je in de onderscheiden gemeenten niet meer op eilandjes leeft, is wel duidelijk. Daar is de snelle opkomst van de e-bikes mede debet aan. De actieradius is fors groter geworden en daarmee ook de opgave om deze doelgroep een leuke uitdaging te bieden. "En juist de e-bikers met hun flinke actieradius kunnen met deze kaart geweldig uit de wielen. Ze omvat de hele Veluwe en beide zijden van de IJsselvallei", aldus Cees Bol. Die de kaart, vergezeld van een mandje lekkere streekproducten, liet overhandigen aan de wethouders van de drie gemeenten en aan Christel van de Stouw namens Visit Veluwe. "Dit is een prachtig voorbeeld van toeristische samenwerking op de noord-zuid as van de Oost-Veluwe", stak Bol de loftrompet.

Rode draad

Samenwerking was ook de rode draad in de betogen van de drie wethouders. En de verschillen tussen de gemeenten, zijn ook de kracht van de samenwerking. "Hattem kan zich hierin met haar historische binnenstad en het sterke merk Hanzestad aan de Veluwe verbinden", aldus wethouder Doret Tigchelaar van Hattem. De gemeente Epe werkt aan het toeristische profiel '100 % wildgarantie' in tal van facetten, zo meldde wethouder Robert Scholten. "Daarvoor is een lange adem nodig en we werken dan ook aan een uitvoeringsprogramma van vier jaar. In 2018 gaan we beschikken over een budget van 450.000 euro om dit profiel tot een succes te maken", aldus Scholten. In de gemeente Heerde is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de infrastructuur en is men er klaar voor om wat tandjes bij te schakelen. "We zien dit seizoen dan ook een sterke opleving van het fietstoerisme. En de gemeenteraad heeft middelen beschikbaar gesteld voor professionele ondersteuning van het vele vrijwilligerswerk", meldde wethouder Wolbert Meijer. Rode draad bij alle inspanningen is de Veluwe. Christel van de Stouw liet namens Visit Veluwe weten 'een vreugdesprongetje te maken bij de prachtige samenwerking rond de fietskaart'. Christel liet al wat opnamen laten zien van de film 'De Wilde Veluwe' van Luc Enting en die werden met een klaterend applaus gewaardeerd.

Meer berichten

Shopbox