Logo veluws-nieuws.nl


Pony Pluk op De Spreng in Heerde

Het was een verwarrende dierendag op basisschool De Spreng in Heerde. En dat kwam door de start van de Kinderboekenweek, op dezelfde dag.

Thema van de Kinderboekenweek is 'Griezelen'. De kinderen werden op school ontvangen door als heksen en griezels verkleedde juffen. Binnengekomen worstelden de kinderen zich door spinnenwebben en langs nog meer griezels naar hun klaslokaal. Al griezelend werd op deze dierendag nagedacht over enge dieren; spinnen, slangen, krokodillen. Vol spanning wachtten de kinderen af welk dier de school zou bezoeken. 
Gelukkig viel dat reuze mee. Sandra (de moeder van Vidar, Elin en Bjarne) bracht de lieve pony Pluk mee naar school. De kinderen van de Spreng wel gewend aan dieren, ze zorgen samen voor kippen, konijnen en hamsters, maar een pony in de binnentuin hadden ze nog niet eerder gezien. Sandra is dierenarts en kon de kinderen veel vertellen over de pony. Pluk bleek absoluut niet eng, al zorgde de momenten dat hij zijn behoefte deed, voor veel hilariteit. Gelukkig was het geen probleem: de mest kan meteen in de groentetuin gebruikt worden.

Meer berichten

Shopbox