Logo veluws-nieuws.nl


Wethouder Tigchelaar leest voor bij De Bongerd

In het kader van Nationale Ouderendag heeft wethouder Doret Tigchelaar vrijdag voorgelezen bij De Bongerd. De aanwezige ouderen luisterden belangstellend naar de verhalen die de wethouder voorlas.

De Bibliotheek Noord-Veluwe doet jaarlijks mee aan de Nationale Ouderdag en brengt voorlezers en zorginstellingen bij elkaar.

Wethouder Tigchelaar heeft het verhaal 'De man achter de streepjes' voorgelezen, dat Vonne van der Meer speciaal voor deze dag heeft geschreven. Daarna las ze een verhaal voor uit de bundel 'Ik weet het nog goed' van Joke de Jonge.

Door mee te doen onderstrepen de voorlezers en de zorginstellingen het belang van voorlezen. Door voorlezen kan isolement worden doorbroken, het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten en herinneringen op te halen. Voorlezen is een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen.

Voorlezen op de Nationale Ouderendag is een initiatief van de Leescoalitie in samenwerking met bibliotheken en verzorgingstehuizen.

Meer berichten

Shopbox