Logo veluws-nieuws.nl


Keurslager Horst was één van de ondernemers die afgelopen zaterdag meedeed tijdens Smakelijk Epe. Vanuit hun 'Ballentent' lieten ze bezoekers onder andere proeven waarom ze 2 oktober de nationale wedstrijd om de Lekkerste Bal Gehakt 2017 gewonnen hadden. (foto: Dennis Dekker)
Keurslager Horst was één van de ondernemers die afgelopen zaterdag meedeed tijdens Smakelijk Epe. Vanuit hun 'Ballentent' lieten ze bezoekers onder andere proeven waarom ze 2 oktober de nationale wedstrijd om de Lekkerste Bal Gehakt 2017 gewonnen hadden. (foto: Dennis Dekker) (Foto: Dennis Dekker)

Smakelijk Epe wederom druk bezocht

Epe - "Als ik nu struikel, dan blijf ik gewoon rechtop staan, zó druk is het." Zo maar een uitspraak van iemand die afgelopen zaterdag de regen trotseerde en de welbekende proeverij Smakelijk Epe bezocht. Voetje voor voetje, ging het van kraampje naar kraampje. Een hapje, een drankje, een gesprekje: het oerdegelijke concept, bleek nog immer een verzekerd succes.

(door Dennis Dekker)

Pompoensoep van bakkerij Marcel Commandeur, Hongaarse zuurkool van Hertgers FruitCompany, scholfilet van de Urker Vishandel: was je afgelopen zaterdagmiddag op het Eper Gruttersplein, dan kon je het avondeten met een gerust hart overslaan. De ondernemers presenteerden zeer onderscheidende gerechtjes en hapjes aan de geïnteresseerde bezoekers. Het enige wat die hoefden te doen? Muntjes à 1 euro aanschaffen en speuren naar de versnaperingen. Zoals de smaakvolle kaasbitterbal van de Eper Kaaspecialist bijvoorbeeld. Of de gegrilde kipsticks van de Jumbo, de tapashapjes van de DekaMarkt en de koekjesselectie van De Albert Heijn.

Jaarlijks schrijft de organisatie alle Eper foodondernemers aan die lid zijn van de ondernemersvereniging. De uiteindelijke deelnemers presenteren steevast een keur aan appetijtelijke lekkernijen. Dit jaar stonden er negentien ondernemers op de flyer van Smakelijk Epe. De organisatie vindt het overigens erg jammer dat er kort van te voren drie partijen afgehaakt zijn.

Niettemin lieten de overgebleven partijen zich van hun allerbeste kant zien. Wat te denken van de bijna oneindige reeks exemplaren van 'Nederlands Lekkerste Bal Gehakt' die vanuit de ludieke 'Ballentent' van Keurslager Horst bijna automatisch richting de talloze bezoekers rolde? Of de spekpannenkoek van De Honingpot en de Tanzaniaanse chocoladebal van nieuwkomer JanZ?

Ook kinderhanden en -monden waren snel gevuld. Zo presenteerde 't Snoepie hun eigen snoepkettingen, trakteerde Bakkerij Bart hen onder andere op gevulde koeken en maakte het Friethuys Epe jong en oud blij met een puntzak verse friet. Uiteraard waren er ook diverse drankjes te koop. Wijnkoperij Kroese liet de bezoeker kennismaken met een fraaie selectie zelf geïmporteerde wijnen, de Smakelijk Epe-organisatie serveerde diverse bockbiertjes uit en het Epe Bier Collectief presenteerde voor deze gelegenheid zelfs een nieuw biertje. Het zogenaamde Veluws Vuur (samenwerking met brouwerij Jopen uit Haarlem) bleek een donkere stout die verrassend fijn combineerde met 'oma's draadjesvlees' (rundersukade) van brasserie Bij Ons. Kort en goed: de monden van alle aanwezigen zijn zeker weten mild en overvloedig gevuld. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de 'Piece of Cake jazzband'.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox