Logo veluws-nieuws.nl


Daan Longbottom gaat 20 oktober een disco-avond houden in Dorpszicht Oene. De avond is bestemd voor jongeren met een beperking. Hij doet dat samen met Iris Gommers, sociaal werker bij Koppel. (foto: Dennis Dekker)
Daan Longbottom gaat 20 oktober een disco-avond houden in Dorpszicht Oene. De avond is bestemd voor jongeren met een beperking. Hij doet dat samen met Iris Gommers, sociaal werker bij Koppel. (foto: Dennis Dekker) (Foto: Dennis Dekker)

'Disco VanDaan' in Dorpszicht Oene

Oene - Daan Longbottom (34) heeft al jaren een leuke baan bij De Boerderij in Oene. Dat is een dagbestedingslocatie van De Passerel. Daarbij woont hij zelfstandig in woonvorm De Keizershof in hetzelfde dorp. Verder heeft hij verschillende hobby's waaronder voetballen (bij EZC'84 zit hij in het G-elftal) en muziek luisteren.

(door Dennis dekker)

Niets aan de hand, zou je zeggen. Toch mist Daan soms nog wel eens wat in z'n leven. Om in contact te komen met andere mensen die ook een beperking hebben, wilde hij daarom eens in de zoveel tijd een disco organiseren. Dat idee werd snel concreet. De eerste editie van 'Disco VanDaan' vindt namelijk op 20 oktober plaats in café-restaurant Dorpszicht. "Het thema is een Hollandse Avond. Het gaat één groot feest worden."

Toen Steven Post, eigenaar van Dorpszicht van Daans toffe idee hoorde, was hij direct enthousiast. Daan is blij: "Super dat de disco in zijn zaal gehouden kan worden. We mogen de ruimte versieren en inrichten. Daarbij moeten we zelf natuurlijk alles klaarzetten en opruimen. Want dat hoort er natuurlijk ook bij." Daan heeft hulp van Iris Gommers, sociaal werker bij de stichting Koppel. Ze vertelt: "Wij vonden het idee van Daan zo leuk, dat we als Koppel ook aan andere partijen hebben gevraagd om aan te haken. We willen graag verbinden en Daans netwerk vergroten. MEE Veluwe, De Passerel en Philadelphia weten inmiddels ook van deze disco. Samen zorgen we er voor dat Daans initiatief bij velen bekend wordt, zodat er de 20e heel veel mensen gaan komen."

Naast Iris helpt Koppel-stagiaire Marlon den Besten Daan ook mee om de disco regionaal in de markt te zetten. Daan zou het namelijk erg leuk vinden wanneer zijn disco er aan bijdraagt dat je ook eens in contact komt met anderen met een beperking, die je nog niet kent. "Daarom organiseren we deze disco-avond ook diverse Hollandse spelletjes, zodat je niet in een hoekje blijft staan maar juist nieuwe mensen ontmoet."
De entree bedraagt 5 euro, maar daarvoor krijgen de bezoekers wel twee consumpties.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox