Logo veluws-nieuws.nl


Zaterdag komen meer dan zestig deelnemers naar het Chocoladefestival in de binnenstad van Hattem het publiek verbazen met hun creaties. (foto: Rond Uit Hattem)
Zaterdag komen meer dan zestig deelnemers naar het Chocoladefestival in de binnenstad van Hattem het publiek verbazen met hun creaties. (foto: Rond Uit Hattem) (Foto: Jan Nitrauw)

Smullen op Chcoladefestival Hattem

Hattem - Hanzestad Hattem staat zaterdag 14 oktober weer een bijzonder evenement te wachten. Je zult maar omgetoverd worden tot de lekkerste stad van Nederland en de rest van West-Europa! En dat gaat die dag gebeuren tijdens het Chocoladefestival.

Chocalde, daar gaat het deze dag om. Met meer dan zestig deelnemers is de binnenstad van Hattem van 11.00 tot 17.00 uur in handen van heel vele kunstenaars. Daaronder professionals en amateurs, liefhebbers die allemaal 'iets' met chocola hebben en kunnen laten zien. Er zijn ook een aantal kinderattracties aanwezig, zoals een draaimolen en mini-auto's die rondjes rijden. Ook kunnen kinderen in de Dijkpoort een schilderijtje maken met chocola, en kunnen kinderen geschminkt worden. Uiteraard kan iedere liefhebber van chocolade zijn/haar ogen uit kijken op deze dag, van prachtige demonstraties tot creatieve workshops, van gewone chocolaatjes tot bijzondere gerechten. Iedere deelnemer zal op zijn eigen wijze jong en oud meenemen in de heerlijke wereld van chocolade.

Eén van de spectaculaire deelnemers is Milka , die eindelijk naar Hattem komt met de bekende paarse koe, een grote demonstratiewagen en de nieuwste soorten combinaties. Veel amateur chocolade kunstenaars maar ook professionals als oud kampioen Arthur Tuytel, geven demonstraties over het werken met het bruine goud. De rijen kinderen bij de kapsalon zullen er ook dit jaar weer ongetwijfeld zijn. Dankzij de creaties van deze haarkunstenaars lopen weer vele kinderen met prachtige creaties in pure, bruine of witte chocola door Hattem als het ze lukt om een plek in een stoel te bemachtigen.

Natuurlijk is er ook muziek in de winkelstraten, en vindt het Stadsomroepersoncours plaats bij de molen Fortuin. Een mooier afscheid had Adri Ras zich niet kunnen wensen bij deze tiende editie van het grootste Chocoladefestival van Nederland. Jeroen en Agnes Kikkert, de nieuwe eigenaren van Bonbon Atelier A3, kunnen met een gerust hart de organisatie samen met Rond Uit Hattem overnemen. Rond Uit Hattem, Callebaut, Albert Heijn, Lions Club Hattem, ondernemers uit Hattem en uiteraard Bonbon Atelier A3 leveren dit jaar een bijdrage in geld of middelen, waardoor Hattem wederom het grootste, gratis en unieke Heerlijk Hattems Chocoladefeest kan houden. Meer informatie is te vinden op de eigen website www.chocoladefestival.nl en het laatste nieuws is voor iedereen te volgen op de facebook pagina www.facebook.com/ChocoladefestivalNederland.

www.ronduithattem.nl

Meer berichten

Shopbox