Logo veluws-nieuws.nl


Gedichten van Irene Jonker in Dijkpoort in Hattem

Hattem - De Dijkpoort Hattem is vorig jaar gestart met het bieden van een podium voor poëzie. Op zondagmiddag brengt dit een samenzijn, belijden en bezinning tussen de dikke muren van de Dijkpoort. Zondag 15 oktober kan men komen luisteren naar luisteren naar poëzie van dichteres Irene Jonker.

Irene is een geboren en getogen Hattemse. Ze verbeeldt het alledaagse in haar poëzie. Ze schrijft sinds haar jeugd gedichten en liedjes, vaak begeleid op gitaar. Haar bundel 'Goed gaan' (tweede druk 2007) gaat over kinderen en ouders; vertrouwen in elkaar en in God; en de alledaagse verwondering.

Het thema van deze middag is 'Bezinning op het alledaagse', is verbeeld in schilderijen door de dochter van Irene: Tamara Kalter-Liefers. Haar werken zullen te zien in de Dijkpoort, en blijven geëxposeerd tot eind november. Het Tower Duo met Marily Evers op altfluit en piano, en Lotte van Zanten op dwarsfluit maakt die middag muziek.

Aansluitend is er een borrel, muziek en de gelegenheid tot signeren.

De opening wordt verricht door burgemeester Wiggers van Hattem. Hij reikte dit idee aan, om de poëzie van Irene te laten spreken voor de Hattemers. Deze poëziemiddagen kunnen twee keer per jaar plaatsvinden. Dichters kunnen hiervoor contact opnemen met Edith Koridon. Aanvang om 15.00 uur, kaarten kosten 7,50 euro. Er is ruimte voor 35 personen. Reserveren via edithdejongkoridon@gmail.com

Meer berichten

Shopbox