Logo veluws-nieuws.nl

Bier und Weinfest Vaassen

Vaassen - Het vogelschieten in de gemeente Epe, dat jaarlijks wordt gehouden door het Sint Maartengilde, krijgt dankzij de samenwerking met carnavalsvereniging De Rossumdaerpers een impuls. Op zaterdag 14 oktober wordt de voorronde van Vaassen voor het eerst binnen gehouden. Dat gebeurt tijdens een extra middag van het Bier und Weinfest.
Sinds de zaterdagavond van de oktoberfeesten in Vaassen werd omgedoopt tot Bier und Weinfest breekt het feest 's middags al los. In het verleden stond dan het Vogelschieten buiten op het plein voor dorpscentrum De Wieken gepland, maar nu is het verhuisd naar de tot feestzaal omgebouwde sporthal. Voor meer informatie: www.rossumdaerpers.nl.

De band Die Dorfer staat 14 oktober twee keer op de bühne der Rossumdaerpers. De sfeer die op de zaterdagmiddag gaat heersen, is vergelijkbaar met datgene wat mensen van het Frühschoppen kennen.
Die Dorfer geniet in Duitstalige landen grote bekendheid, De band komt voor het evenement speciaal vanuit het Salzburgerland naar Vaassen. Eerst in de middag en daarna in de avond. Tijdens de avond is er behalve Die Dorfer ook 'Die verrückte halbe Stunde' van Radio 538. Een half uur lang kunnen luisteraars genieten van platen die je niet zo vaak meer hoort, maar stiekem wel heel leuk zijn. Dat gaat dus ook tijdens het Bier und Weinfest gebeuren met dj Rick Romijn.

Ook is er een optreden van Ruud Appelhof.

Meer berichten

Shopbox