Paul Blokhuis zal binnenkort met de nieuwe regeringsploeg aantreden als staatssecretaris. In politiek Heerde was hij actief voor de RPF en CU.
Paul Blokhuis zal binnenkort met de nieuwe regeringsploeg aantreden als staatssecretaris. In politiek Heerde was hij actief voor de RPF en CU. (Foto: Jan Nitrauw)

Oud-Wapenvelder Paul Blokhuis staatssecretaris in nieuw kabinet

Wapenveld - De benoeming van Paul Blokhuis tot staatssecretaris op het ministerie van Volksgezondheid, geeft in Wapenveld in ieder geval positieve reacties. De zoon van ds. L.W.G. Blokhuis was voorzitter van de toenmalige fractie van de RPF en voorzitter van de kiesvereniging CU Heerde/Wapenveld.

(door Jan Nitrauw)

"Paul heeft als jonge vent al meegedraaid in de fractie van de toenmalige RPF. Ik heb hem toen leren kennen als een betrokken mens die voor iedereen heel toegankelijk was", vertelt de huidige fractievoorzitter van de CU Ben van der Linde. Ds. Blokhuis was van 1985 tot 1993 predikant van de Nederlands Gereformeerde kerk aan de Kanaaldijk in Wapenveld. Paul, geboren op 14 november 1963, maakte toen deel uit van het gezin en bemoeide zich al snel met de plaatselijke politiek. Na zijn studie aan de Rijksuniversiteit in Leiden, ging hij in 1990 aan de slag bij de toenmalige RPF-fractie in de Tweede Kamer met als fractievoorzitter Meindert Leerling.

Van 1988 tot 1993 was hij ook al voorzitter van de RPF-jongeren. Na de fusie van de RPF met de GPV in 2001, was Paul Blokhuis enige tijd voorzitter van de kiesvereniging van de CU Heerde/Wapenveld. Daarna maakte hij eerst de stap naar Provinciale Staten van Gelderland waar hij in 2003/2004 deel van uitmaakte. Paul vestigde zich daarna in Apeldoorn waar hij in 2006 lijsttrekker voor de CU bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Dankzij de winst bij deze verkiezingen werd Paul Blokhuis wethouder van Apeldoorn, een functie die hij tot op heden vervult. Nu gaat hij dus deel uitmaken van het kabinet Rutte III als staatssecretaris Volksgezondheid. "Ook als wethouder van Apeldoorn bewaar ik aan Paul heel positieve herinneringen. Collega-wethouders hadden ook altijd alle waardering voor Paul als betrokken bestuurder. Zijn benoeming tot staatssecretaris heeft mij enorm verrast maar ik denk dat hij het wel redt. Paul is een stevige vent die goed kan luisteren", aldus Ben van der Linde.

Oud-wethouder Herman van der Stege karakteriseert Paul Blokhuis al een begaafd luisteraar. Ook hij kent Paul uit de tijd dat die zich bemoeide met de Heerder politiek en lid was van de fractie CU. "Paul luistert heel goed en pikt dan heel snel de essentie op. Hij kan snel oplossingen aandragen maar wat ik knap van hem vindt is dat hij dan een beroep doet op de creativiteit en kwaliteit van de mensen die de problemen aandragen. Daardoor krijg je draagvlak voor je oplossingen en daar is Paul een meester in". Herman heeft nog steeds een goede onderlinge band met de nu tot staatssecretaris benoemde Paul Blokhuis. "Als we elkaar ontmoeten, moeten we even bijpraten. Natuurlijk ook over Wapenveld", lacht Herman.

Meer berichten