Het kampioenschap werd gevierd met (kinder)champagne.
Het kampioenschap werd gevierd met (kinder)champagne.
Sport

Twee jeugdteams Tennisclub Hattem kampioen

Hattem - De Tennisclub Hattem kon bij de jeugd twee kampioenschapsteams in het zonnetje zetten.

Danique ten Brinke, Joek Bloemert, Guus Wolters, Tobias Lootens en Daan de Groot eindigden op de eerste plaats in hun groene najaarscompetitie. Zij wonnen al hun wedstrijden zonder setverlies. Met 340 games vóór en slechts 60 games tegen eindigden de Hattemers met stip op de eerste plaats.

Ook het jeugdteam bestaande uit Romeyn Steenkist, Ruben Bol, Mannes Hodes, Lucas de Groot en Sjors Dijkstra sleepte de kampioenstitel in de wacht. Deze jeugdleden speelden hun wedstrijden eveneens op zondag volgens de regels van de groene competitie. Het kampioenschap werd gevierd samen met de ouders, taart en (kinder)champagne.

In de groene competitie wordt met iets zachtere en tragere ballen gespeeld. Bovendien duren de wedstrijden gemiddeld korter dan bij de oudere jeugdspelers en senioren, omdat het winnen van vier games met een verschil van twee games al setwinst oplevert, er bij een 4-4 setstand een tiebreak wordt gespeeld en een eventuele beslissende derde set direct via een tiebreak wordt beslist.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden