Jan is jongste notaris van Nederland

Jan Stelwagen (29) is onlangs beëdigd tot notaris. Hij is daarmee de jongste notaris van Nederland. "Het moment van beëdiging was bijzonder. De formele laatste stap wordt dan gezet na een traject van zeven jaren werkzaam zijn als kandidaat-notaris."

Vaassen - Stelwagen uit Elspeet volgt mr. J.J.M.M. Ridderhof te Vaassen op als notaris. Het notariskantoor is in de wijde regio sinds jaar en dag een begrip. "Het kantoor waar ik benoemd ben, bestaat al ruim tweehonderd jaar. Daarmee sta ik als notaris in een traditie", aldus Jan Stelwagen.
Ridderhof is in 1972 te Vaassen begonnen als kandidaat-notaris bij notaris Welling en is sinds 1982 aldaar notaris geweest. Na 33 jaar als notaris aan Vaassen verbonden te zijn geweest, is hij vorig jaar (op 27 oktober 2015) vanwege zijn leeftijd eervol uit zijn ambt ontslagen. Ridderhof zal als adviseur aan het notariskantoor verbonden blijven.
Ook Stelwagen is al lang geen onbekende meer in deze regio. Als kandidaat-notaris was hij gedurende de afgelopen 8 jaar al verbonden aan het notariskantoor. Sinds 27 oktober 2015 was hij waarnemer van het vacante kantoor van Ridderhof. Per 29 september jongstleden is hij beëdigd tot notaris in de gemeente Epe, met als standplaats Vaassen. "Ik hoop dat ik het ambt nog heel lang kan uitoefenen." Notariaat Ridderhof zal de werkzaamheden voortzetten onder de naam Notariaat Ridderhof & Stelwagen. Voor de clientèle van het kantoor verandert er weinig, zo meldt hij. Medewerkers, service, gastvrijheid en vakkundigheid blijven vanzelfsprekend ongewijzigd. Stelwagen: "Ik denk dat ieder het ambt op zijn eigen wijze vormgeeft, dat heeft met persoonlijkheid te maken. Verder hebben we allen dezelfde wet- en regelgeving na te leven."
Notariaat Ridderhof & Stelwagen is een eigentijds notariskantoor waar moderne hulpmiddelen leiden tot een vlotte en zorgvuldige behandeling van de zaken. Dit vertaalt zich in goede tarieven en een klantvriendelijke benadering. Stelwagen hierover: "Naast een scherp tarief zijn de kwaliteit van de dienstverlening en de persoonlijke benadering van belang. Ik denk dat die laatste twee elementen ervoor zorgen dat een klant een band opbouwt met het notariaat." Het kantoor staat bekend om haar deskundigheid op het gebied van onroerend goed, familierecht en ondernemingsrecht. Een relatief nieuw en groeiend specialisme is Estate-Planning. Stelwagen daarover: "Estate is het Engelse woord voor nalatenschap. Estate planning gaat verder dan alleen het opstellen van een testament, het omvat het compleet plannen van alle aspecten van de nalatenschap. Het doel van Estate planning is om een opgebouwd vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk over te dragen aan erfgenamen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden