Onze sportverslaggever Arend Vinke houdt wekelijks de uitslagen bij van alle eerste voetbalteams uit de gemeentes Epe, Heerde en Hattem.
Onze sportverslaggever Arend Vinke houdt wekelijks de uitslagen bij van alle eerste voetbalteams uit de gemeentes Epe, Heerde en Hattem. (Foto: Pixabay)
Arend Vinke's voetbaluitslagen

Arend Vinke: bekervoetbal en inhaalprogramma

Afgelopen weekend werd er enkel een inhaalprogramma gespeeld bij sommige voetbalclubs uit de regio. Verder speelden enkele clubs uit de gemeentes Epe, Heerde en Hattem een bekerwedstrijd. Onze sportverslaggever Arend Vinke, hield alles nauwkeurig bij. Sv Vaassen is voorlopig koploper af in de vierde klasse.

Dit was het resultaat van de nederlaag tegen de naaste belager Beekbergen. De uitslag: 1-0. Met nog een wedstrijd te gaan in deze periode, staat Beekbergen met één punt voorsprong bovenaan. Deze wedstrijd werd een paar weken geleden na 28 minuten gestaakt door een blessure van de scheidsrechter. In de laatste seconden van de eerste helft scoorde Beekbergen het belangrijke, enige doelpunt. De Vaassense ploeg kreeg in de 62 resterende minuten ook nog twee maal geel. Ook WZC moest nog een wedstrijd spelen die een paar weken bij een stand van 0-0 werd gestaakt. Eveneens vanwege een scheidsrechtersblessure. In Zwolle tegen ZAC stonden er nog 50 minuten op de klok. De eindstand werd 1-1. Bernard Dorst scoorde het belangrijke doelpunt voor de Wapenvelders. De ploeg kreeg wel een maal rood door twee gele kaarten.

In de bekerwedstrijden waren de ploegen in deze regio niet allemaal succesvol. Om met het goede nieuws te beginnen: vv Hattem bekert verder door thuis met 3-2 te winnen van DOS Kampen. Jeroen van Maanen scoorde in de blessuretijd het winnende doelpunt. WZC moest naar de eersteklasser Nunspeet toe. Men verloor met 7-1. Henk Boerdam scoorde het enige WZC-doelpunt. Beste man van WZC was doelman Wolter Bos. Door een stel geweldige reddingen kon hij voorkomen dat de uitslag voor Nunspeet nog hoger was geweest. Vv Oene en Kcvo hadden op papier sterke tegenstanders bij hun bekerwedstrijd. Oene moest tegen hoofdklasser Putten. Voor de rust gaf Oene uitstekend partij. Toch bleef het 0-0. Uiteindelijk werd het nog 4-0. Kcvo moest ook tegen een hoofdklasser: NSC uit Nijkerk. De ploeg uit Vaassen speelde een uitstekende wedstrijd en was volgens Vinke de betere ploeg. Toch verloor het team onverdiend met 3-1. Melvin Balk scoorde het Vaassense doelpunt. Als Kcvo ook in de competitie zo blijft spelen, dan gaat de ploeg volgens onze sportverslaggever een heel mooi seizoen tegemoet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden