Handelsmerk van Trademark: plezier


De band Trademark geeft 17 december een concert in De Middenstip in Epe. Ze willen die middag geld inzamelen voor 3FM Serious Request. Hier te zien: een foto die gemaakt is in hun oefenruimte in Vaassen. (foto: Dennis Dekker)
De band Trademark geeft 17 december een concert in De Middenstip in Epe. Ze willen die middag geld inzamelen voor 3FM Serious Request. Hier te zien: een foto die gemaakt is in hun oefenruimte in Vaassen. (foto: Dennis Dekker) (Foto: Dennis Dekker)

Handelsmerk van Trademark: plezier

Vaassen - Het is een koude woensdagavond in november. De vrijstaande woning in het Vaassense buitengebied ligt prachtig ingeklemd tussen de weilanden. De serene rust komt deze verslaggever als het ware tegemoet. Maar schijn bedriegt. Vanuit de schuur achter die woning, klinken doffe klappen. Nee, het zijn geen koeien die in de stal ergens tegenaan trappen. Het is de repeterende kick van een drumstel. Dichterbij gekomen, zijn ook bas en elektrische gitaren hoorbaar. Hier oefent een rockband. Dat is inmiddels wel duidelijk.

(door dennis dekker)

Vanuit een vakkundig afgetimmerd deel in deze voormalige stal, klinkt een vrouwenstem. De deur zwaait open en zangeres Anouk Jansen haalt net vocaal uit. Ze geeft een indrukwekkende interpretatie van U2-zanger Bono weer. 'I can feel! Feeeel!' Dit is wat ze vrijwel elke woensdagavond doet, dit is waar de hele band Trademark wekelijks naartoe leeft. Oefenen in een schuur in Vaassen. Natuurlijk om repertoire door te nemen voor optredens. Maar veel meer nog vanwege de gezelligheid en het plezier.

Anouk, Pascal Veldhoen (bas), Gerben Lebbink (drums), Gert Konijnenberg (gitaar), John Dokter (zang en keyboards) en Henry Nijhof (gitaar en zang) hebben een gedeeld handelsmerk, een gedeelde verslaving: samen rockcovers spelen. In 2004 is de band gestart, sinds 2009 zijn Pascal en Anouk erbij gekomen. "Toen viel het kwartje pas echt."

Deze band heeft overigens nog twee leden, aldus de sympathieke rockers. Bij optredens en bij veel oefensessies, zijn er een vaste geluidsman (Jan Konijnenberg) en lichttechnicus (Gerrit van Zuuk) aanwezig. "Ze horen er dus ook bij", stelt het zestal. Trademark heeft inmiddels een repertoire van zo'n slordige zeventig nummers. Van Golden Earring, Status Quo en Guns N' Roses tot hedendaagse bands als Nothing But Thieves, Kensington en de Editors; you name it en de band speelt het. Gemiddeld treden ze eens per maand op.

Op zondag 17 december staat het livepodium opgesteld in De Middenstip in Epe. Daar heeft de band zelf het evenement Rock for Serious Request georganiseerd. "We zeggen al jaren dat we iets voor 3FM Serious Request willen doen. Dit jaar staat het Glazen Huis in Apeldoorn dus we zijn aan de slag gegaan." De middag is vanaf 14.30 uur gratis toegankelijk. De vrijwillige bijdrages van bezoekers (en een deel van de drankomzet) worden ingezameld en door Trademark zelf naar het Glazen Huis gebracht. "We spelen die middag niet alleen. Ook de JPR Strinxband treedt op. Maar als je het niet erg vindt: nu gaan we toch echt verder." De schuurdeur klapt dicht. Trademark stort zich met veel plezier op het laatste deel van de oefensessie. Voor de verslaggever wacht de koude nacht...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden