Logo veluws-nieuws.nl


Linda Seinstra mag zich Maestro van Emst noemen.  Ze dirigeerde 'Ob-La-Di, Ob-La-Da', waar ze vroeger veel op gedanst heeft.
Linda Seinstra mag zich Maestro van Emst noemen.  Ze dirigeerde 'Ob-La-Di, Ob-La-Da', waar ze vroeger veel op gedanst heeft.

Linda Seinstra wint Maestro Emst

Zaterdagavond was het zover. Na weken van repeteren mochten de deelnemers in een uitverkochte Hezebrink in Emst hun dirigeerkunsten laten zien.

Emst - De avond werd geopend door het orkest met het nummer 'The Olympic Spirit' onder leiding van hun eigen dirigent Hans Verheij. De jury bestond uit Albert van Loo van de Spar uit Emst, Anita van Soest, muzikant, docent, theatermaker en invaldirigent van het orkest. De juryvoorzitter van de avond was Hans Verheij, de dirigent van het orkest.

Als eerste mocht Teun Mulder dirigeerde het romantische nummer 'Une belle histoire'. Daarna was het de beurt aan Ineke Tellegen. Volgens haar is ze niet muzikaal, maar kan ze wel goed dansen. Zij had gekozen voor het nummer 'Ob-La-Di, Ob-La-Da' omdat dit jeugdsentiment is, ze heeft veel op het nummer gedanst.

Deelnemer Henk van Ark koos voor het nummer 'Conquest of Paradise'. Hij had zich goed verdiept in het nummer en wist het publiek mee te nemen in het stuk. Vierde deelnemer, Karin Hertgers mocht het orkest dirigeren met het stuk 'You can leave your hat on'. Als laatste was het de beurt aan Linda Seinstra. Geheel in thema van haar gekozen nummer 'I will follow him' kwam zij in een nonnengewaad op.

Het publiek koos de eerste finalist, de tweede finalist werd door het orkest bepaald. Na telling van stemmen bleken dat Teun Mulder en Linda Seinstra te zijn. Zij mochten om de beurten het nummer Radetzky forever dirigeren. De uiteindelijke winnaar werd na lang beraad bepaald door de jury. Linda Seinstra mag zich Maestro van Emst noemen.

Meer berichten

Shopbox