Sinterklaas met koets binnengehaald in Emst

Emst - Voor vele kinderen, maar ook voor papa's, mama's, opa's, oma's in Emst was het zaterdag bijzonder spannend. De vraag was even: zou Sinterklaas met zijn Pieten wel komen? Maar gelukkig, rond half twee kwam hij aan bij de rotonde. Een zucht van verlichting voor velen.

Begeleid door Muziekvereniging Prins Bernhard trok Sinterklaas in een prachtige koets, getrokken door twee paarden met koetsier Paul Sueters aan de teugels van Stalhouderij Het Zwarte Paard, door Emst. Bij de Hezebrink stonden inmiddels vele kinderen om de Goedheiligman welkom te heten. Want daar ging het allemaal gebeuren, de Emster Sint Show onder leiding van twee Emster artiesten, Adje en Gradje. De bedoeling van de Emster Sint Show is dat kinderen Sinterklaas en het publiek moeten vermaken met bijvoorbeeld een act, dansje, zingen van lied, acrobatiek. Vijftien groepen kinderen hadden zich voor deze show opgegeven.
De Hezebrink zat afgeladen vol toen Sinterklaas de zaal binnen kwam.  Een geweldige Emster Sint Show, gerealiseerd zonder subsidie van de Gemeente Epe, zonder toespraken van burgemeester of wethouders, maar wel dank zij de vele vrijwilligers en sponsoren.
Tussendoor maakte Sinterklaas bekend wie er een prijs hadden gewonnen met de kleurwedstrijd.
Bij de peuters gingen de prijzen naar Lynn Boeve,Devin Bosman en Quinten Dezijn, bij de kleuters naar Rosan Tiemens, Bente Braakman en Guus v.d. Valk en bij de onderbouw naar Leonie Stevens, Klaas-Jan v.d. Brake en Mathijs v.d. Brunelhof.
Al met al een Sinterklaas intocht waar een dorp als Emst heel, heel erg trots op kan zijn.


 

Meer berichten

Shopbox