Logo veluws-nieuws.nl


De vertegenwoordigers van de maatschappelijke doelen met de symbolische cheques die zij ontvingen van de organisatie van de Kerstmarkt in Vaassen. (foto: Arrien Scholten)
De vertegenwoordigers van de maatschappelijke doelen met de symbolische cheques die zij ontvingen van de organisatie van de Kerstmarkt in Vaassen. (foto: Arrien Scholten)

Steun van Kerstmarkt Vaassen op Goede Doelen Avond

Vaassen - In Restauraunt 't Koetshuis bij Kasteel De Cannenburch, de thuislocatie van de kerstmarktcommissie hebben vijf organisaties een gift gekregen tijdens de Goede Doelen Avond.

Dit jaar viert de commissie de dertigste editie van de Kerstmarkt. De traditie is ontstaan door actieve ondernemers uit het dorp Vaassen. De eerste jaren op het marktplein met houten kersthuisjes, daarna via de Julianalaan richting het voorplein van Kasteel De Cannenburch.

De organisatie heeft een aantal keren het Guinness Book of Records gehaald, met de grootste en kleinste kerstboom ter wereld.
De kerstmarkt wordt jaarlijks bezocht door zo'n kleine 20.000 bezoekers en draait haar organisatie op vele vrijwilligers, al dan niet betrokken bij een plaatselijke vereniging, zoals de carnavalsvereniging, handbalvereniging CVO, Historisch Museum Vaassen en Cavente.

De kerstmarktcommissie is jarig en viert dit door maatschappelijke doelen te steunen. Vijf plaatselijke instanties een cheque aangeboden van 750 euro. Dit waren Hospice Casa Vera (Leo Eland en Erna van Roekel); Stichting Voedselbank Vaassen, Epe, Heerde en omgeving (Rob en Thea van Amersfoort); Stichting Vaassen Reünie (Tonie Nienhaus en Tini Scholten); Stichting Broken Wings (Hans Agterberg en Jan Duinstee) en Buurtzorg Vaassen (Saskia de Jong, Marie José van Gortel en Marianne Neijenhuis)Dit jaar wordt ook de jeugd niet vergeten.

Alle basisscholen in Vaassen en Emst krijgen in de week voor de kerst een krentenbol en chocomelk voor alle leerlingen aangeboden.

De kerstmarkt met meer dan honderd kramen vindt plaats op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december op het voorplein en deels in het park van Kasteel De Cannenburch. Dit jaar met extra mooie activiteiten zoals straatartiesten, een kunstijsbaan, een Snowglobe en een lasershow. De markt is op zondag twee uur langer open om van de verlichting te genieten.

Meer berichten

Shopbox