De Eper zanger Dennis Wiltink houdt 16 december een Merry Christmas Dinnershow in De Middenstip in Epe. Het restaurant serveert een uitgebreid 4- gangendiner. (foto: Dennis Dekker)
De Eper zanger Dennis Wiltink houdt 16 december een Merry Christmas Dinnershow in De Middenstip in Epe. Het restaurant serveert een uitgebreid 4- gangendiner. (foto: Dennis Dekker) (Foto: Dennis Dekker)

Merry Christmas Dinnershow in Epe

Epe - Toen hij tien jaar geleden een microfoon onder zijn neus gedrukt kreeg, was er twijfel. "Vrienden spoorden me aan om mee te doen met karaoke in een café in Epe. M'n eerste idee? Ze proberen me voor gek te zetten. Maar ik moet zeggen, m'n vrienden hebben gelijk gehad."

(door Dennis Dekker)

Dennis Wiltink zong 26 november 2006 dus voor het eerst in zijn leven een nummer van Jan Smit voor publiek. De Eper kroeg stond op de kop. Vervolgens was hij daar iedere week aan de beurt. Nog geen half jaar daarna had de Eper zanger zijn eerste officiële optreden te pakken. Vele shows op tentfeesten, bruiloften en andere gelegenheden volgden. De afgelopen jaren gaf hij zelfs diverse theateroptredens (onder andere in Orpheus in Apeldoorn, in De Heerd in Heerde en in het Kulturhus EGW in Epe).
Maar nu is het tijd voor de volgende stap. In samenwerking met De Middenstip in Epe houdt Wiltink zanger zaterdag 16 december een spectaculaire Merry Christmas Dinnershow. Dit feestelijke viergangendiner (inloop vanaf 18.00 uur, uiterlijk 18.50 uur aanwezig) is een totaalervaring zoals Dinnershow Pandora in Hilversum die ook aanbiedt. "Zeker een uitdaging, maar tegelijkertijd echt uniek voor Epe", vertelt de 30-jarige bedenker. De feestmaand december staat voor Wiltink altijd voor gezelligheid en voor lekker eten met vrienden en familie. "Daar wilde ik wat mee doen. Eerder dit jaar zocht ik contact met Erik van Dijk en Anita Huijbens van De Middenstip. Ze vonden het meteen een goed idee en hebben het menu bedacht. Ik zal deze avond diverse persoonlijke verhalen vertellen om de nummers in te luiden."

Michael Bublé, Marco Borsato, dat zijn zoal enkele artiesten die hij beschouwt als zijn voorbeelden. Wiltink: "Enkele nummers die zij vertolken, komen bij mij zeker langs. Verder zing ik natuurlijk diverse kerstnummers zingen en voeg ik wat eigen liedjes toe. Soms intiem met alleen een pianist, dan weer feestelijk en uptempo." Ook zijn er deze avond zelfs danseressen actief als soort van showballet. "Mijn vriendin Mieke werkt als dansdocent en artistiek leider bij Tim Koldenhof Producties in Apeldoorn, dus zij helpt daar bij. De diversiteit en het entertainment is groot, ik heb er erg veel zin in."

Ja, ook in dat eten, lacht Wiltink. "Het menu ziet er veelbelovend uit. Een proeverij van winterse gerechtjes, runderbouillon, hertensukade en een uitgebreid ijsdessert met een verrassing. Het belooft een onvergetelijke avond te worden." Kosten bedragen 57,50 euro per persoon (dat bedrag is exclusief drankjes). Inmiddels is de helft van de couverts al gereserveerd. "Dus wees er snel bij en bestel je kaarten via denniswiltink.nl."

Meer berichten

Shopbox