Logo veluws-nieuws.nl


'Gedich'n' met passende foto's gebundeld in boekje

Heerde - De dialectwârkgroep Heerde/Waopmvelde en de Fotoclub AFV De Sprengen hebben samen een boekje gepresenteerd onder de titel 'Gedich'n met foto's'.

De beide clubs werken al weer heel wat jaren samen. Dat gebeurt volgens een vast stramien: leden van de fotoclub maken foto's. Die worden voorgelegd aan de leden van de Dialectwârkgroep, die daar een passend gedicht bij schrijven. Maar de werkwijze wordt oom omgekeerd toegepast: eerst wordt een gedicht geschreven, een lid van de foroclub maakt daar vervolgens beeld bij.

Resultaten van die samenwerking waren de afgelopen jaren al te zien tijdens exposities van de Fotoclub in Heerde, Epe en Wapenveld. Dat was onder meer te zien in woonzorgcentrum Rehoboth, de Gereformeerde kerk en in zorgcentrum Wendhorst.

Het resultaat van de samenwerking kreeg daarbij positieve reacties. Vanwege de vele vragen hierover, is er nu een boekje van gemaakt. "Zo kunnen we een breder publiek laten zien dat foto's en gedichten samen tot de verbeelding spreken", aldus de beide clubs. Die alle steun kregen van de Koninklijke van der Most bij het realiseren van de uitgave.

Het boekje kost 3e euro en is te bestellen via Jan van Leeuwen, 0578-693659, Ben van Damme, 06-21806203 of Benno Wonink
06-20955438.

Meer berichten

Shopbox