Logo veluws-nieuws.nl


LetterLine geeft de vmbo'ers een kijkje in de keuken. Sommigen moeten zelf aan het werk. Zo wordt leerling Dexter uitgenodigd om een logo van de Grando recht op een promotiebord te plakken. (foto: Dennis Dekker)
LetterLine geeft de vmbo'ers een kijkje in de keuken. Sommigen moeten zelf aan het werk. Zo wordt leerling Dexter uitgenodigd om een logo van de Grando recht op een promotiebord te plakken. (foto: Dennis Dekker) (Foto: Dennis Dekker)

Stap voor stap van theorie naar praktijk

Epe - De derdejaars vmbo-studenten van RSG NO-Veluwe werken in thematische blokken van zo'n tien weken. Naast theorielessen, besteedt leraar Jan Augustinus ook veel aandacht aan de praktijk. Zo moeten de leerlingen aan eigen ontwerpen werken. Zo'n blok wordt steevast afgesloten met een voorlichtingsbijeenkomst bij één of meerdere Eper bedrijven. Afgelopen week was de groep scholieren samen met hun docent bij LetterLine Reclame. Veluws Nieuws sloot aan.

(door Dennis Dekker)

Het thema waar de RSG'ers nu aan werken, is het ontwerpen van logo's. Twee weken geleden ging de groep van achttien leerlingen al naar Schoenmakerij & Sleutelservice Gert Hennekes. Donderdag was men te gast bij LetterLine. Want als het over het ontwerpen, maken en aanbrengen van logo's en ander promotiemateriaal gaat, dan kan men daar heel veel leren.

Remon Bomhof van LetterLine is een enthousiaste verteller. Na een korte introductie over het bedrijf laat hij stapsgewijs zien hoe een opdracht hier verwerkt en afgerond wordt. Hij begint allemaal achter de computer. "Door gebruik van diverse ontwerpprogramma's en professionele machines kunnen wij er voor zorgen dat ieder ontwerp uiteindelijk daadwerkelijk door iedereen te bewonderen is. Of het nu doek of plakfolie is, wij werken er mee."

Naast de computer staan enkele grote machines. De een is een plotter, de andere een reusachtige printer, vertelt Remon. De plotter is een uitvoerapparaat waarmee (lijn)tekeningen, kunnen worden gemaakt. De professionele printer maakt haarscherpe afdrukken. Het apparaat is nieuw en kostbaar. "Je kunt er een makkelijk een nieuwe auto van kopen." Toch is die investering nodig, aldus Remon. "Het werkt sneller en het resultaat is nog beter. Toen onze vorige printer afgeschreven was, zijn we dus gaan kijken naar perfecte vervanger. Dit is de Mercedes onder de printers."

Remon geeft de Vmbo'ers letterlijk een kijkje in de keuken. Sommigen moeten zelf aan het werk. Zo wordt leerling Dexter uitgenodigd om een logo van Grando Keukens & Bad uit Epe recht op een promotiebord te plakken. Dat is allemaal nog niet echt eenvoudig, merkt het gezelschap. Recht moet namelijk écht recht zijn en onder de plakfolie mogen er geen luchtbellen zitten. Dat zou het eindresultaat niet ten goede komen. Een nauwkeurig klusje, dus. Toch gaan de praktijkopdrachten hen zeer goed af. Jan Augustinus: "Ze hebben op school al een eigen verzonnen logo gemaakt op een zelf ontworpen tafelblad."

Shelly en Sanne vertellen trots over hun tafeltje: " Dat bestaat uit een zelf gezaagd houten onderstel. Daarop hebben we een mozaïekwerk gemaakt. We weten niet of dit ooit ons werk wordt, maar we vinden dit wel een leuk thema."

Meer berichten

Shopbox