Logo veluws-nieuws.nl


Coen Koenders en Joost Eggink.
Coen Koenders en Joost Eggink.

Top2000-kerkdienst in Vaassen

Vaassen - In in kerk de Tabernakel in Vaassen wordt vrijdag 29 december om 20.00 uur een Top2000 kerkdienst gehouden. Het is een dienst aan de hand van nummers uit de Top2000. Organisatoren Coen Koenders en Joost Eggink.

"Het is eigenlijk helemaal geen dienst zoals je je dat voorstelt bij bijvoorbeeld een zondagse kerkdienst met een liturgie en een preek", aldus Koenders en Eggink. "Nee, het is vooral de muziek en de verhalen die er achter zitten van de mensen die op deze nummers gestemd hebben. De muziek wordt gebracht door een stevige band met veel ervaring op dit gebied. De verhalen van de stemmers worden op verschillende manieren ten tonele gebracht: korte interviews, filmpjes en door de stemmers zelf vertelde verhalen. Het wordt een happening waar iedereen, kerkelijk of niet kerkelijk, van harte welkom is. De zaal zal ook speciaal voor de gelegenheid anders worden ingericht."

Er worden elf van de nummers waarop gestemd is gespeeld. Daarnaast speelt de band ook nog een verrassingstoegift. De band die die avond komt spelen heet Tuna Fleet. Coen, de drummer, woont in Vaassen. De band is begonnen met een theaterprogramma in de Randstad dat maandelijks draaide. Een aantal jaren lang speelden ze daar bekende hits die speciaal voor elke theateravond waren uitgezocht. Dat waren nummers die, niet geheel toevallig, ook in de Top2000 staan. Later heeft de band een eigen theaterprogramma 'Peter!' geschreven, waar ook weer bekende nummers uit de Top2000 samen met sketches het verhaal vertelden. Dit programma is trouwens een paar jaar geleden in Vaassen opgevoerd.

De voorbereidingen waren superspannend en leuk, vertellen Coen en Joost. "Het eerste wat moest gebeuren was het benaderen van een band en het prikken van een datum, het liefst tussen kerst en oud en nieuw, de tijd dat de Top2000 draait op radio2. Dat werd vrijdagavond 29 december 2017. Via de website van Top2000 kerkdiensten konden mensen stemmen op alle nummers uit de Top2000 lijst van vorig jaar. Er kon gestemd worden van half juli tot half september. Daarbij konden de stemmers een motivatie geven waarom een bepaald nummer zo belangrijk voor hen is. Het is ook in het Vaassens Weekblad bekend gemaakt en via Facebook om het zo breed mogelijk in Vaassen uit te dragen. Uit de definitieve stemlijst volgde een lijst oplopend naar het nummer waarop het meest gestemd was. In onze organisatie zit een vertegenwoordiging van de Hervormde en Gereformeerde kerk en samen hebben we gekozen om in ieder geval de top 3 te spelen. Daarnaast hebben we besloten een selectie te maken van nummers met pakkende verhalen en nummers uit verschillende tijdsperioden, van de 60's tot de zero's. Het jongste nummer uit 2014 is van Ed Sheeran. We hebben er als organisatie zijnde ontzettend veel zin in en nogmaals: iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis." 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox