Logo veluws-nieuws.nl


De fietstocht Epe voor Epe is natuurlijk leuk om aan mee te doen. Maar ze dient een groter doel: met de deelnemersgelden worden diverse projecten gesteund. Woordvoerder Lian Schulte vertelt: "Eper instellingen opgelet. Jullie kunnen projecten nog aanmelden tot 21 februari."
De fietstocht Epe voor Epe is natuurlijk leuk om aan mee te doen. Maar ze dient een groter doel: met de deelnemersgelden worden diverse projecten gesteund. Woordvoerder Lian Schulte vertelt: "Eper instellingen opgelet. Jullie kunnen projecten nog aanmelden tot 21 februari." (Foto: Dennis Dekker)

Van juryhokje ponyclub tot tenortuba

Epe - Nieuwe kleding voor een volleybalvereniging? Juryhokjes voor een ponyclub? Een tenortuba voor een muziekvereniging? Zo maar enkele concrete doelen waarvoor het welbekende fietsevenement 'Epe voor Epe' de afgelopen jaren geld inzamelde. Voorzitter Lian Schulte roept Eper organisaties, scholen, stichtingen of verenigingen daarom ook op om een concreet project in te dienen. "Dat kan nog tot 21 februari. Meld je dus snel aan aan via onze website epevoorepe.nl."

(door Dennis Dekker)

In 2011 kwam serviceclub Inner Wheel Epe met het idee om een fietsevenement te organiseren waarbij Epenaren samen zouden gaan fietsen voor plaatselijke goede doelen. Deze activiteit kreeg de titel Epe voor Epe. "Sindsdien is het evenement gegroeid en een paar jaar geleden werd ook de Rotary Club Epe ingeschakeld om mee te helpen met de organisatie", aldus Schulte die zelf lid is van Inner Wheel. De fietstoertocht Epe voor Epe wordt ook in dit jaar weer georganiseerd door deze twee serviceclubs.

De fietstocht vindt 23 juni plaats en is voor clubs, verenigingen en scholen uit de gemeente Epe steevast een succesvolle manier om een zakcentje te verdienen. "Vorig jaar werden er duizenden euro's aan vooraf geselecteerde goede doelen uitgekeerd! Dat kun je toch niet laten lopen? Dus kan uw vereniging extra euro's gebruiken? Meld dan het (goede) doel aan waarvoor u dit geld wilt gebruiken."

Schulte vertelt overigens dat er een extra reden voor slagingsgarantie is. "Als je jouw project hebt ingediend, mag je als (sport)vereniging of club ook aangeven hoeveel kaartjes je denkt te verkopen voor deze fietstocht. De opbrengst van de kaartverkoop wordt dus naar rato over de geselecteerde doelen verdeeld. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk kaarten te verkopen. Daarbij is het natuurlijk een prachtige fietstocht en kleven er een lunchpakket, versnaperingen en een diner aan vast. Het mes snijdt aan twee kanten." Uiteraard kunnen individuele deelnemers zich op de dag zelf ook nog aanmelden. "Vervolgens kruist men aan voor welk goed doel er gefietst wordt. Deelname aan Epe voor Epe bedraagt 10 euro per persoon.

Ook geïnteresseerd om een goed doel in te schrijven en zo geld in te zamelen tijdens de fietstocht Epe voor Epe? Meld dan de volgende zaken: voor welk doel is het geld nodig? (het geld kan niet gebruikt worden voor aanvullen van clubkas). Ook belangrijk? Hoe gaat de vereniging deelnemers voor de fietstocht werven en wie is de contactpersoon. Nadere informatie? Surf dan naar de website www.epevoorepe.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox