Logo veluws-nieuws.nl


Bijzonder nieuwjaarsconcert Christelijke Muziekvereniging Hattem

Hattem - Tijdens het nieuwjaarsconcert van de Christelijke Muziekvereniging te Hattem in De Marke is Jeannette Riezebos- Spannenberg gehuldigd als jubilaris. Zij is 25 jaar lid en begon op 10-jarige leeftijd al met muziek maken. Ook haar man Gerrit heeft zij zo enthousiast gemaakt, dat hij lid is geworden. Hij speelt hoorn in het orkest.

De leden van het jeugdorkest, het percussie-ensemble en het A-orkest van de Christelijke Muziekvereniging in Hattem hadden veel familie en vrienden meegenomen naar De Marke. Het programma begon met 'March of the Toreadors' van het jeugdorkest. 'The Lord of the Rings' is natuurlijk ook een bekend stuk, maar dan van de film naar een boek van Tolkien. Voor het nummer Tarantella werd topsolist Wouter de Lange ingevlogen die gewapend met een enorme koffer een solo deed op triangel. Dat deed hij niet onverdienstelijk en liet even later bij het percussie-ensemble zien dat hij ook daar zijn mannetje staat. De jeugd vervolgde met 'Hoe' van Nielson en Miss Montreal.
De heren en dame van het percussie-ensemble trapten af met 'Zorro'. Daar werd topsolist Thoby Liefers voor ingehuurd, verkleed als Mexicaan. Het percussie-ensemble gaat op 21 april naar het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap in Barneveld.

Het A-orkest speelde daarna met een Ierse dans genaamd 'Gaelforce'. Ook filmmuziek van Harry Potter en een suite uit de musical Tintin (Kuifje) kwamen voorbij. Het A-orkest speelden onder andere ook het klassieke 'Een morgen, middag en avond in Wenen' met als euphonium-solist Michiel Mulder. Als een-na-laatste nummer werd nog samen met het jeugdorkest het nummer 'War' van Kensington gespeeld.
Daarna werd afgesloten met Grand Fanfare. De 21-jarige student van Carlo, Mikel van Dijk, arrangeerde dit stuk speciaal voor de CMH. Helaas kwam het bericht dat hij donderdag 4 januari is overleden. Voor het orkest, maar met name voor Carlo had dit stuk een extra lading en deden zij extra hun best als eerbetoon aan Mikel. De staande ovatie na afloop van het concert was niet alleen voor de CMH.

Het aanwezige publiek genoot van het afwisselende concert, dat mede mogelijk werd gemaakt door het Willem Greevefonds en Pruis Schilderwerken. Na de pauze werden twee pakketten verloot onder degenen die een aanmeldingsformulier voor de Vrienden van de CMH in hadden geleverd. Die pakketten werden mogelijk gemaakt door De Vicaris, Bonbonatelier A3, Blok Borduren en 't Groenhuys.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox