Logo veluws-nieuws.nl


Sporter en vrijwilliger van het jaar

Epe - Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Epe zijn de winnaars van de Sportprijs, de Heel Epe Beweegt-prijs en de Vrijwilligersprijs 2017 bekend gemaakt. Nurija van Schoonhoven, voetbalster bij PEC Zwolle, ontving de Sportprijs 2017. De 'Heel Epe Beweegt-prijs' ging naar Gisola Emster Veldtoertocht'. Dikkie Huiskamp kreeg de Vrijwilligersprijs gemeente Epe 2017.

Nurija van Schoonhoven heeft de prijs voor de meest sportieve topprestatie in de wacht gesleept. De 19-jarige Nederlandse voetbalster speelt ze bij PEC Zwolle. In de zomer van 2015 maakte ze de overstap van FC Twente naar PEC Zwolle en maakte op 7 november 2015 haar debuut bij de eerste selectie in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. In 2017 heeft ze met Oranje vrouwen onder 19 een plek in de halve finale behaald. Hiermee heeft Oranje vrouwen onder 20 ook plaatsing voor het WK in 2018 in Frankrijk gerealiseerd.

De prijs voor maatschappelijke sportinitiatieven en de mensen die daaraan een bijzondere bijdrage hebben geleverd: de 'Heel Epe Beweegt-prijs' is naar Gisola Emster Veldtoertocht van de wielervereniging Houdt de Ketting Strak gegaan. Gisola Emster Veldtoertocht is in 2017 alweer voor de zeventiende  keer georganiseerd en is in dit jaar door de wielersportbond NTFU onderscheiden met het hoogst haalbare keurmerk 'Extra Goed Geregeld'.

De vrijwilligersprijs is een initiatief van persbureau Dick van der Veen en Koppel in Opvang en Welzijn. De winnaar van de Vrijwilligersprijs, Dikkie Huiskamp uit Oene, is bij iedereen bekend als initiatiefneemster van het Cultuur Historisch Museum Oene. Minder bekend is dat zij al ruim dertig jaar vrijwilligerswerk verricht in allerlei functies. Bedenken, organiseren en uitvoeren liggen bij haar in één hand. Een supervrijwilligster die alleen in verlegenheid komt wanneer je haar uit de schaduw naar de schijnwerpers trekt.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox