Logo veluws-nieuws.nl


Informatieavond over pleegzorg Hattem, Heerde en Epe

Regio - Ook in Hattem, Heerde en Epe zijn er kinderen en jongeren die soms tijdelijk en soms voor langere tijd niet thuis kunnen wonen. Daarvoor worden pleeggezinnen gezocht, het liefst een beetje in de buurt, zodat het kind bijvoorbeeld op dezelfde school kan blijven. Dinsdag 30 januari organiseert Trias, samen met Pactum en Timon en de gemeenten Hattem, Heerde en Epe, een informatieavond over pleegzorg.

Deze avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in Partycentrum De Spikke, Stationsstraat 8 in Heerde. Aanmelden kan via voorpleegouders@trias-groep.nl

Iedereen kan pleegouder worden, vindt Esther Rooseboom van Trias Pleegzorg. "Vaak denken mensen dat je als pleegouder iets speciaals moet kunnen. We zoeken juist gewone mensen die zich in willen zetten voor een bijzonder kind. Stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en openstaan voor samenwerking. Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen: het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken kijken we wat elk gezin kan bieden."


Tijdens de informatieavond geven pleegzorgbegeleiders informatie over de verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject en de ondersteuning die de pleegzorgorganisaties aan pleegouders bieden. Ervaren pleegouders geven een kijkje in het reilen en zeilen van een pleeggezin.

Meer berichten

Shopbox