Sport

Skeelerclub Oost Veluwe naar de Coolste Baan

Regio - Een grote groep leden van Skeelerclub Oost Veluwe is zaterdag naar de Coolste Baan geweest, de tijdelijke ijsbaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam. 

Het begon allemaal zo'n tien jaar geleden met een droom. De droom om ooit een WK Allround schaatsen te organiseren in het Olympisch Stadion van Amsterdam en om vernieuwing in de schaatssport te brengen. In 2014 lag de 'De Coolste Baan van Nederland' hier ook al. Met 108.000 recreatieve schaatsers en 45.000 bezoekers tijdens de KPN NK Allround & Sprint was het een groot succes en gingen de harten van schaats minnend Nederland sneller kloppen.

Van 18 januari tot en met 28 februari ligt er weer een 'Coolste Baan van Nederland' en kan er dus weer worden geschaatst in het Olympisch Stadion. De Coolste Baan van Nederland is een schaatsbaan voor iedereen, waar de historie van het schaatsen wordt geplaatst in de tijd van nu. Een schaatsbaan waar sport en entertainment en breedtesport en topsport samenkomen. Het project wordt afgesloten met de organisatie van het WK Allround Schaatsen in het weekend van 9 tot en met 11 maart. In 2018 is het 125 jaar geleden dat Jaap Eden zich in Amsterdam liet huldigen als de officiële eerste wereldkampioen allround schaatsen.

Op uitnodiging van Univé Verzekeringen konden de leden en begeleiders van Skeelerclub Oost Veluwe ook een dag genieten. Iets wat ook goed is gelukt want iedereen was dolenthousiast na afloop. Er waren kinderen bij die nog niet op schaatsen hadden gestaan, maar door de skeelerachtergrond het rijden op de dunne ijzers snel oppakten. Ook het weer zat mee, met 's middags nog een zonnetje op de baan. Nu maar hopen dat koning winter nog wat extra zijn best gaat doen en de leden ook dichterbij huis de schaatsen onder kunnen binden. Iets waar heel Nederland toch wel weer op wacht en wat voor skeeler- en schaatsverenigingen zeker weer een boost zal geven in het aantal leden wat deze mooie sport gaat beoefenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden