Nu nog even midden in de chaos, maar over een paar dagen is dat niet meer zo. Yasmina El Azzouzi en Marijn van de Worp transformeren restaurant 't Soerel tot Restaurant Fizzy. "Kom zondag 4 februari maar naar ons open huis om te zien hoe het geworden is." (foto: Dennis Dekker)
Nu nog even midden in de chaos, maar over een paar dagen is dat niet meer zo. Yasmina El Azzouzi en Marijn van de Worp transformeren restaurant 't Soerel tot Restaurant Fizzy. "Kom zondag 4 februari maar naar ons open huis om te zien hoe het geworden is." (foto: Dennis Dekker) (Foto: Dennis Dekker)

't Soerel Epe transformeert tot Fizzy

Epe - Vera en Dick Logtenberg van Restaurant 't Soerel, meldden het eind vorig jaar kernachtig in de media: ze gingen er mee stoppen. Sinds 1 januari hebben Marijn van de Worp en Yasmina El Azzouzi uit Apeldoorn het culinaire stokje overgenomen. Inpandig is een aantal aanpassingen gedaan en de naam werd veranderd. "Op zondag 4 februari (van 14.30 tot 17.00 uur) nodigen we een ieder uit om te komen kijken hoe ons Restaurant Fizzy geworden is. Kom gerust (sfeer) proeven!"

(door Dennis Dekker)

Het was een zomerse avond in 2017. Marijn en Yasmina gingen eten bij 't Soerel. Ze hoorden dat 't echtpaar Logtenberg er mee wilde stoppen en inventariseerden of dit een plek was, waar ze ooit een eigen restaurant konden starten. "We hadden er meteen een goed gevoel bij. We zijn dus uitgebreid na gaan denken hoe wij het wilden aanpakken."

Het ondernemende duo, in het dagelijks leven ook een stel, vond dat de keuken meer zichtbaar moest zijn. Zo is er een raam geplaatst zodat gasten letterlijk een kijkje in de keuken krijgen. Daar pal voor, is zelfs een enorme 'chefstable' neergezet waaraan acht mensen kunnen eten. De 'uitgiftestraat' van de gerechten staat letterlijk in het restaurant, wat ook voor meer openheid zorgt. "Men moet de passie voor het koken niet alleen proeven, maar ook zien." Marijn was onder andere chef de partie bij driesterrenrestaurant De Librije, sous-chef bij De Basiliek (1 Michelinster, red.) in Harderwijk, maar ook één van de drijvende krachten achter een luxe cateringbedrijf met opdrachtgevers door den lande. Yasmina ontwikkelde horecaconcepten en deed het restaurantmanagement bij diverse opdrachtgevers waaronder Het Oude Politiebureau in Ede. Iets samen opbouwen en neerzetten, bleek de onvermijdelijke volgende stap. "We willen graag laten zien wat we zelf kunnen. Vandaar de nieuwe naam; we willen onze gasten eigenhandig overtuigen. Een stuk beleving en sprankeling toevoegen."

Hij als kundige chef-kok in de keuken, zij als maître in het restaurant. Zij over hem: "Marijn is enorm creatief. Hij kan smaken en structuren al perfect in z'n hoofd samenbrengen. Maar uiteindelijk levert het steevast zeer verfijne gerechten op." Hij over haar: "Lekker eten is één ding. Maar er moet beleving zijn, je moet passie voelen. Yasmina fungeert daarbij als regisseur van jouw avond." Inmiddels is de kaart aangepast (minder vaste gerechten, meer verrassingsmenu's met seizoensgebonden producten), is een topsommelier (Janine Bottenberg) aangetrokken en werd de uitstraling van het interieur aangepakt.

Maar het allerbelangrijkste? Het stel heeft er enorm veel zin in. "De heropening is aanstaande. We zien jullie graag bij Fizzy!"

Meer berichten