In vier dagdelen maken de ondernemers kennis met hun gebied. De cursus wordt 8 maart afgesloten met een excursie.
In vier dagdelen maken de ondernemers kennis met hun gebied. De cursus wordt 8 maart afgesloten met een excursie.

Recreatieondernemers worden IVN Gastheer van Landschap

Hattem - Heerde - Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Recreatie- en horecaondernemers in het gebied kunnen daar de vruchten van plukken. Op donderdag 8 februari start IVN Gelderland voor de tweede keer met het programma IVN Gastheer van het Landschap in gemeenten Hattem en Heerde.

Recreatie- of horecaondernemers in deze regio die meer willen weten over de omgeving, zodat ze hun gasten meer kunnen vertellen over het gebied en hen kunnen wijzen op de bijzondere plekjes, kunnen zich aanmelden.


In vier cursusdagdelen maken de ondernemers kennis met gebiedsinformatie zoals de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de landschapstypen, kenmerkende flora en fauna, cultuurhistorisch waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere parels van het gebied.

Het programma IVN Gastheer van het Landschap Hattem - Heerde is onderdeel van een vierjarig programma, gestart in 2016. Naast recreatieondernemers zijn ook medewerkers van Toeristische Informatiepunten (TIP's) opgeleid tot IVN Gastheer van het Landschap. Samen vormen zij een duurzaam recreatienetwerk die de kwaliteiten van het gebied uitdragen.

De ondernemers ontwikkelen samen activiteiten en natuurbelevingsconcepten, waarmee ze gasten enthousiasmeren voor natuur en waarmee Hattem en Heerde op de kaart worden gezet.

De cursus vindt plaats op de donderdagen 8 februari, 15 februari en 22 februari. Op donderdag 8 maart wordt de cursus afgesloten met een is de veldexcursie, waarbij de ondernemers zelf het gebied ontdekken.

Dankzij bijdragen van de provincie Gelderland, gemeenten Hattem en Heerde, Waterschap Vallei en Veluwe en lokale fondsen kost deelname aan het programma slechts 100 euro.

Na afloop van de cursus krijgen de deelnemende horeca- en recreatieondernemers het IVN Gastheer van het Landschap certificaat en een gevelbordje uitgereikt.

Meer berichten