Voor bezoekers is er zondag een rondleiding. (foto: Voerman Museum Hattem)
Voor bezoekers is er zondag een rondleiding. (foto: Voerman Museum Hattem)

Voerman Museum Hattem start met rondleidingen

Hattem - Als je rondkijkt in het Voerman Museum Hattem vraag je je misschien wel eens af of er nog meer te vertellen valt over dat bepaalde kunstwerk of die geschiedkundige vondst. Voor de bezoekers die prijs stellen op deze extra informatie, start het Voerman Museum Hattem in februari een nieuw initiatief: de rondleiding.

Op elke eerste zondagmiddag van de maand kunnen bezoekers van het Voerman Museum Hattem deelnemen aan zo'n rondleiding, waarbij een gids vertelt over de collectie van het museum. Wie een entreekaartje heeft gekocht kan gratis aan de excursie deelnemen. De gids begint om 14.00 uur met de rondleiding, deelnemers kunnen zich daarvoor verzamelen in de hal van het museum.

Wie aan de rondleiding mee wil doen, wordt verzocht zich uiterlijk een dag van te voren op te geven. De gids weet dan hoeveel belangstellenden er voor de excursie zijn. Opgeven kan via een email naar info@voermanmuseumhattem.nl of door zich telefonisch aan te melden via 038 444 2897. De eerste excursie is zondag 4 februari, start dus om 14.00 uur.

Het Voerman Museum Hattem dankt zijn naam aan de collectie schilderijen van Jan Voerman sr. en Jan Voerman jr. Naast de beeldende kunst bezit het museum ook een historische collectie van de stad Hattem.

www.voermanmuseumhattem.nl

Meer berichten