Ton Koopman ontving in november de Edison Klassiek Oeuvreprijs.
Ton Koopman ontving in november de Edison Klassiek Oeuvreprijs.

Klavecinist Ton Koopman treedt op in Grote Kerk Epe

Epe - Wereldberoemde klavecinist Ton Koopman geeft donderdag 8 februari om 20.00 uur een concert in de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 Epe. Een concert met de wereldberoemde klavecinist Ton Koopman is een eye-opener, of beter gezegd een ear-opener.

Ton Koopman geeft een nieuwe dimensie aan muziek uit de 16 tot 18e eeuw. Hij speelt op de belangrijkste historische orgels van Europa en als klavecinist en dirigent van het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir is hij in alle belangrijke concertzalen en muziekfestivals ter wereld geweest. In november ontving hij de Edison Klassiek Oeuvreprijs.
In Epe treedt Koopman op met zijn vrouw Tini Mathot. Ton Koopman werd geboren in Zwolle en studeerde na een gymnasiumopleiding orgel, klavecimbel en muziekwetenschap in Amsterdam. Hij ontving voor orgel en klavecimbel een Prix d'Excellence. In 1979 richtte Ton Koopman het Amsterdam Baroque Orchestra op, waaraan in 1992 het Amsterdam Baroque Choir werd toegevoegd. Ton Koopman is professor muziekwetenschap aan de Universiteit Leiden.

Tini Mathot werkt nauw samen met haar echtgenoot en vroegere docent Ton Koopman. Samen waren ze te gast in de grootste concertzalen van Europa, de Verenigde Staten en Japan. Tini Mathot doceert klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Entree is 17,50 euro.

Meer berichten