De befaamde vlogster Feline de Jonge poseerde naast haar paard Marley. Tijdens de nieuwjaarsreceptie bij de Hippische Vereniging in Epe wachtten talloze kids geduldig in de rij om ook met hen op de foto te kunnen. (foto: Dennis Dekker)
De befaamde vlogster Feline de Jonge poseerde naast haar paard Marley. Tijdens de nieuwjaarsreceptie bij de Hippische Vereniging in Epe wachtten talloze kids geduldig in de rij om ook met hen op de foto te kunnen. (foto: Dennis Dekker) (Foto: Dennis Dekker)

YouTube-ster Feline de Jonge met haar pony Marley in Epe

Epe - De nieuwjaarsreceptie van de Hippische Vereniging in Epe (HVE) werd druk bezocht. Dat kwam onder andere door de clinic die grand prix-ruiter Aat van Essen gaf in de bak van de manege aan de Rietberglaan. Maar er waren afgelopen zondag ook erg veel kinderen aanwezig. Die stonden dan weer te wachten op de show die YouTube-ster Feline de Jonge (21) met haar paard Marley ging verzorgen.

(door Dennis Dekker)

Wanneer je de nodige extra aandacht aan een nieuwjaarsreceptie besteedt, dan komt het publiek zelfs van heinde en verre naar het evenement toegestroomd. Dat hebben ze afgelopen zondag geweten aan de Rietberglaan. Tientallen auto's waren langs de weg geparkeerd. En die waren veelal niet eens van de leden zelf, maar juist van geïnteresseerden van buiten de vereniging die er eens een kijkje kwamen nemen. Dat was precies de bedoeling, meldde een woordvoerder van de HVE desgevraagd. Het krioelde bij deze manege aan de Rietberglaan dit keer dus niet alleen van de pony's en de paarden en van de incrowd, het krioelde bovenal van de talloze (dieren)liefhebbers van buitenaf. Missie geslaagd.


Vooral de show van de bovengenoemde vlogster kon op veel 'oehs en aahs' rekenen. Nadat haar 9-jarige paard Marley (getuige de kunstig geschoren muzieknoot op z'n linkerbil, zeer waarschijnlijk vernoemd naar het welbekende wijlen reggae-icoon uit Jamaica) een beetje gewend was aan het publiek, ging de show van start. Feline's doel? Ze wilde uiteindelijk zonder zadel en halster met haar paard over een hindernis springen. Talloze mobiele telefoontjes van jong en oud maakten daar opnames van. Al was dat eigenlijk niet nodig, want de populaire vlogster (haar kanaal 'felinehoi' heeft meer dan 50.000 volgers) had ook een eigen cameravrouw meegenomen, die deze show nauwkeurig vastlegde. Stap voor stap legde Feline de Jonge uit wat ze aan het doen was en uiteindelijk dirigeerde ze haar paard, met enkel een lederen neckrope, sierlijk en liefdevol over de hindernis. Een klaterend applaus volgde.

De vlogster wilde vervolgens natuurlijk iets terugdoen voor de enthousiaste schare jongeren. Zo mocht men met haar en Marley op de foto en deelde ze handtekeningen uit. Ook hier was te zien dat de liefde voor haar paard erg diep zat. Zo stonden de kinderen geduldig een paar meter verderop te wachten, zodat Marley ook dit laatste onderdeel van de show zonder stress kon ondergaan. Hierdoor dacht je onherroepelijk aan de compositie Is This Love. Daarin zong Bob Marley ooit: 'I want to love you, and treat you right. I want to love you, every day and every night'. Keek je naar Feline en Marley dan viel die boodschap deze middag perfect op z'n plek.

Meer berichten