Fietsverlichtingactie RKBS de Krugerstee

Vaassen - Elk dag fietsen duizenden kinderen naar school. Goede fietsverlichting is enorm belangrijk. Want met goede verlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20 procent. Toch vervangt 4 op de 10 fietsers hun kapotte fietslamp niet direct*. Daarom doet RKBS de Krugerstee mee met de actie ANWB Lichtbrigade. De Krugerstee vindt het belangrijk dat haar scholieren veilig naar school fietsen. Niet alleen de Krugerstee vindt dat belangrijk maar ook wethouder de heer  R.A.J. Scholten heeft verkeersveiligheid hoog op zijn agenda staan en zal bij de actie aanwezig zijn. 

De Krugerstee heeft van de ANWB Lichtbrigade een toolkit gekregen met alle benodigdheden voor een goed verlichte fiets. Hiermee gaat  De Krugerstee op donderdag 3 november samen met vrijwilligers aan de slag om o.a. de verlichting te controleren en eventueel te repareren. Omdat De Krugerstee vooraf haar actiedatum heeft doorgegeven aan de ANWB, hebben ze mee gedaan met een loting en de ondersteuning van het ANWB Lichtbrigade Team gewonnen. Daarnaast gaan kinderen van groep 6, 7 en 8 meedoen met het Trapvaardig programma van ANWB Streetwise. Zo gaat iedereen goed op pad.

Vanaf 1 oktober al organiseert de ANWB Lichtbrigade meer dan 2.700 acties door het hele land op basisscholen en middelbare scholen, clubs en verenigingen.

Kijk voor meer informatie over de ANWB Lichtbrigade: anwb.nl/lichtbrigade
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden