Foto: Dorina Sedoeboen

Repair Café Epe, meer dan reparaties alleen

Emst - In de Hezebrink aan de Dominee van Rhijnstraat 69 in Emst wordt zaterdag 10 februari tussen 9.30 en 12.00 uur Repair Café Epe gehouden. Bezoekers worden ontvangen met een thee of koffie en wat lekkers.

De vorige maand in het Kulturhus EGW aan de Stationsstraat in Epe was de opkomst overweldigend. Een aanbod van ingebrachte reparaties varieerde van een Senseo-apparaat tot een brocante poppenwagen die al drie generaties in dezelfde familie is.

Bij binnenkomst worden de reparaties al door de gastvrouwen geselecteerd en doorverwezen naar de desbetreffende vrijwilligers die de reparaties uitvoeren. Onderverdeeld in vier verschillende categorieën wordt er gericht gewerkt aan zes werktafels van elektra, kleding tot meubels en overige reparaties.

Repair Café is ook het mobiele verzamelpunt van Stichting AAP en Gered Gereedschap. Oude mobiele telefoons en ongebruikt en of kapotte gereedschap krijgen een tweede leven en komen ten goede aan goede doelen.

Hoewel de reparaties vrijblijvend zijn, wordt een vrijwillige bijdrage zeer gewaardeerd. Het is gebleken dat Repair Café Epe meer is dan reparaties alleen. Doordat er meer dan enkele minuten verbonden zijn aan wachttijden en reparaties raken bezoekers en vooral oude bekenden met elkaar aan de praat.

Meer informatie via repaircafeepe@gmail.com of 0578-620988.

www.swo-epe.nl

Meer berichten