Bij Kindercentrum Kierewam in Epe is onlangs een zeer succesvolle en drukbezochte kinderdisco gehouden voor de BSO-kinderen van stichting Koppel-Swoe. (foto: Dennis Dekker)
Bij Kindercentrum Kierewam in Epe is onlangs een zeer succesvolle en drukbezochte kinderdisco gehouden voor de BSO-kinderen van stichting Koppel-Swoe. (foto: Dennis Dekker) (Foto: Dennis Dekker)

59 Bso-kids gaan compleet uit hun dak

Epe - De kleurrijke lichten dartelen eigenwijs door de schaars verlichte straat. Voor de deur van het gebouw staat een portier. Niet iedereen kan naar binnen, dat is wel duidelijk. Nieuwsgierigheid wordt gewekt, daar is iets feestelijks aan de hand. Toch? Bij openen van de deur, klinkt een zware beat. Aha; een disco. En niet zo maar één, deze disco is niet voor volwassenen, deze is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Specifieker nog: bso-kinderen van Kindercentrum Kierewam (stichting Koppel-Swoe). De beveiliger controleert de toegestroomde kids en ouders met een lach op z'n gezicht. Dit is één groot feest.

(door Dennis Dekker)

Mees Nijland en Friso Eltingh hebben hun krachten gebundeld. Samen vormen ze het dj-duo TwoForces. Speciaal voor deze avond hebben ze het repertoire zelfs aangepast. Kinderen Voor Kinderen, K3 en talloze andere kinderhits komen langs. Deze avond gaan de 59 bso-kinderen (én hun begeleiders) compleet uit hun dak. "Als oudercommissie organiseren we twee keer per jaar leuke extra activiteiten voor de Kierewam-kinderen tot 4 jaar. Voor de oudere BSO-kids deden we echter nooit wat. Daar moest verandering in komen", meldt de oudercommissie (Denyse Veldhuis, Gerrianne Wijngaards, Albertine Vijge, Yavanna Wagenaar, Mirjam Burgmeijer-Damstra en Magda Fleurke) die deze avond georganiseerd heeft.

"Al snel stroomden de aanmeldingen binnen. Het is overdag al een feest bij Kierewam, laat staan bij zo'n disco!", vervolgt het stel. De oudercommissie en de drie meehelpende Koppel-Swoe-medewerkers hadden nog enkele verrassingen geregeld. Zo begonnen de kinderen voor het muziekfeestje eerst met patat en snacks van Cafetaria De Klimtuin. Maar vader Ronny Heersink werd ook gevraagd om op zijn vrije avond even beveiliger (in het dagelijks leven heeft hij een eigen bedrijf genaamd Pro-Safe Epe) te zijn. En wat doe je dan als je zo'n enthousiaste bezoeker van een kinderdisco bent? Dan trek je je leukste kleren aan en probeer je naast het dansen en soms ook al wat te sjansen.

Björn (6) en Saar (6) bijvoorbeeld, zijn tijdens deze disco-avond continue bij elkaar te vinden. Hij met een hip Minions-shirt, zij in haar mooiste glitterjurk. Ook de 4-jarige Alexander is prachtig opgedoft. Z'n geruite overhemd combineert geweldig met de bretels en het vlinderstrikje. Het hippe staartje zwiept danig heen en weer als hij langs komt rennen. Af en toe zorgen de confetti-kanonnen bij alle kinderen voor een extra feestelijk sfeertje. Kort en goed? De hal van Kindercentrum Kierewam bleef deze avond nog lang onrustig. Of zoals de oudercommissie nadien kernachtig concludeert: "De kinderen zijn helemaal uit hun dak gegaan en hebben een geweldige avond gehad. Dit gaan we zeker vaker doen."

Meer berichten