Vrijwilligers sleutelen aan kapotte spullen.
Vrijwilligers sleutelen aan kapotte spullen.

Repair Café Wapenveld repareert kapotte spullen

Wapenveld - In de Hof van Cramer aan de Putterweg 2D in Wapenveld wordt dinsdag 13 februari van 14.00 tot 16.00 uur een repaircafé gehouden.

Samen repareren in plaats van weggooien; dat is het idee achter het repaircafé. Het is een gratis toegankelijke bijeenkomst, waar een groep vrijwilligers samen sleutelen aan kapotte spullen.
Bedoeling is dat spullen niet worden gegooid als ze stuk zijn, maar dat wordt geprobeerd om ze nieuw leven in te blazen, bijvoorbeeld een kapotte platenspeler, een kledingstuk, de stofzuiger of het koffiezetapparaat.

Het is een duurzaam en sociaal initiatief om spullen een tweede leven te geven en de afvalberg te verkleinen. Vrijwilligers die handig zijn met de naaimachine of met hamer en schroevendraaier willen daar graag bij helpen. Inwoners van Wapenveld en omstreken zijn welkom om hun kapotte spullen te komen brengen. De reparatie is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.
Men kan tijdens het repaircafé ook cartridges en oude mobiele telefoons inleveren. De organisatie verzamelt deze spullen en stuurt ze vervolgens op. De opbrengst hiervan gaat naar de stichting AAP, een Europees opvangcentrum voor apen en inheemse diersoorten. Daarnaast kunt u ook schone plastic doppen van, lege flessen, melkpakken of potten afgeven. Deze worden ingezameld voor de KNGF Geleidehonden.

Meer berichten