Komende zaterdag (10 februari) vindt er vanaf 19.30 uur een feestelijk evenement plaats in het Kulturhus EGW, genaamd 'Power Of Africa'. Met de entreegelden (15 euro per persoon) wordt geld ingezameld voor de inrichting van de school op deze foto. De inzetfoto toont de studenten.
Komende zaterdag (10 februari) vindt er vanaf 19.30 uur een feestelijk evenement plaats in het Kulturhus EGW, genaamd 'Power Of Africa'. Met de entreegelden (15 euro per persoon) wordt geld ingezameld voor de inrichting van de school op deze foto. De inzetfoto toont de studenten. (Foto: Dennis Dekker)

Power Of Africa in Kulturhus EGW

Epe - 'Power Of Africa'. Dat is de klinkende naam van het evenement dat 10 februari in Kulturhus EGW gehouden wordt. Niet alleen zijn er diverse feestelijke optredens en workshops te bewonderen, nee, deze avond dient bovenal een concreet goed doel. Cilia Smit, één van de initiators, vertelt: "De entreegelden (kaarten kosten 15 euro per persoon) worden besteed aan de aanschaf van oefenmateriaal en meubels."

(door Denis Dekker)

De Epese is één van de oprichters van de zogeheten Stichting Mwanamwenge die kansarme jongeren in Zambia de mogelijkheid biedt om een opleiding te volgen. "Normaal gesproken zamelden we hiermee per jaar een bepaald geldbedrag in, zodat één student het diploma kan halen."

Daarvoor had de stichting onder andere contacten met een opleidingsschool in Chilonga. "Die school werd eind 2016 echter verwoest door een brand. Daarom hebben we de afgelopen periodes diverse extra acties (statiegeldbonnen van de Eper Albert Heijn-supermarkt, een deel van de opbrengst van de verkoop van rollades bij Keurslagerij Horst, een deel van de opbrengst van kerstbomenverkoper Gerrit Tenkink, een bijdrage van het Eper Nieuwjaarsconcert, red.) ontplooid, waarvan de komende feestavond in EGW er ook één is."

Inmiddels staat de teller door al die acties op ruim 20.000 euro. "Dat komt overigens mede doordat de organisatie Wilde Ganzen die de totale opbrengst van al die activiteiten verdubbeld heeft." De inzamelperiode duurt nog tot juli. "Met de entreegelden van komende zaterdag en hopelijk nog wat extra donaties willen we uiteindelijk rond de 26.000 euro uitkomen. Daarmee kan het meubilair en het oefenmateriaal van de inmiddels herbouwde school aangeschaft worden."

Wat er zaterdagavond (aanvang: 19.30 uur) allemaal te beleven is in het Eper Kulturhus EGW? Cilia Smit somt op: "Vrouwenkoor Hoge Nood/t verzorgt een optreden, Maxwell Aideyan geeft een djembé workshop, Frieda Mwangi geeft les in Afrikaans dansen en Charlotte Maliepaard en Marleen Bastiaannet gaan ook zingen. De avond wordt gepresenteerd door Zwier van der Weerd. We hopen op een volle zaal."

Meer berichten