Hoog bezoek op basisschool de Sprenge

Vaassen - Prins Frank de eerste en prinses Linda van carnavalsvereniging de Rossumdaerpers hebben afgelopen vrijdag basisschool de Sprenge bezocht. Jeugdprins Nick en jeugdprinses Lisa, leerlingen van de Sprenge, hebben samen met de leden van De Raad van 11 het startsein gegeven voor het carnavalsfeest en het openen van de Olympische spelen. Met het Trefpunt vol (sportief) verklede kinderen kregen ze, met hulp van onze eigen dansmariekes de sfeer er snel goed in.

Afgelopen vijf weken hebben de kinderen van de Sprenge met elkaar gewerkt naar de Olympische spelen. Onderwerpen als de geschiedenis van de Olympische spelen, sport en spel, gezondheid, fairplay en spelregels zijn allemaal aan bod gekomen. Het olympisch vuur werd brandend gehouden en iedere week  overgenomen door een leerling uit een andere groep. 
De belangrijkste items hebben de kinderen op hun eigen olympische klassenvlag gezet. Tijdens een plechtige openingsceremonie met sporters, vlaggendragers en de olympische hymne heeft prins Nick de fakkel overgenomen van Teun, waarna hij het olympisch vuur heeft ontstoken. Een prachtige start van de olympische spelen en het carnaval!

Meer berichten