Ten tijde van het interview waren het nog drukproeven, maar inmiddels (woensdag 7 maart) is het kinderboek Fluffy de Flamingo van Lucienne Draaijer uit Heerde daadwerkelijk verschenen. Komende vrijdagochtend is de boekpresentatie bij Dick.And.Co. (foto: Dennis Dekker)
Ten tijde van het interview waren het nog drukproeven, maar inmiddels (woensdag 7 maart) is het kinderboek Fluffy de Flamingo van Lucienne Draaijer uit Heerde daadwerkelijk verschenen. Komende vrijdagochtend is de boekpresentatie bij Dick.And.Co. (foto: Dennis Dekker)

'Waar een roze Flamingo is, is Suus'

Heerde - "Flamingo's. Ik was zwanger en ineens kwamen we ze overal tegen. We wisten dat het een meisje zou worden en we zijn ze toen dus maar gaan sparen. De flamingo's horen sindsdien bij onze dochter. Toen kort na de geboorte bleek dat Suus het niet zou redden, werd de geboortekaart met de roze vogel tegelijkertijd ook een rouwkaart. Een flamingo-knuffel ging zelfs voor altijd met haar mee in haar kistje." Lucienne Draaijer uit Heerde lacht ietwat schamper, terwijl ze die vreselijke herinnering opdoekt. Ze kijkt rond in haar woonkamer. Achtereenvolgens vinden haar ogen de neon flamingo-lamp, de oude lp van Christopher Cross waarop prominent een roze vogel prijkt en het pas aangekochte kaarsenbakje van glas met daarop talloze Phoenicopteridae...

(door Dennis Dekker)

Nu, maanden na het tragische overlijden van Suus, komt er af en toe dus nog steeds een nieuw flamingo-item bij. Natuurlijk mag de grote gefiguurzaagde roze vogel van haar vriend Jurjen niet ongenoemd blijven. En die paraplu op pootjes is eigenlijk zó fout dat hij bijna weer goed is. Lucienne lacht. Al die flamingo's lijken indirect een beetje mee te helpen bij de verwerking van dit grote verdriet, beaamt ze.
Sinds vandaag is er echter nog een belangrijk Flamingo-item bijgekomen: een kinderboekje met gedichtjes. "Fluffy de Flamingo is bedacht en geschreven ter nagedachtenis aan Suus." Lucienne die de afgelopen jaren over van alles en nog wat blogjes schreef (luciennedraaijer.wordpress.com), had al snel het idee om een kinderboek te maken. "Wij vinden het erg verdrietig dat Suus er niet meer is. Wij hadden graag leuke dingen met haar willen doen, zoals voorlezen. Jurjen gaf me dus het laatste zetje om m'n plan door te zetten." In november begon ze te schrijven. En nu is er een kinderboek met 24 versjes. Over Fluffy die samen met haar vriendjes en vriendinnetjes allerlei avonturen beleeft. Per seizoen gerangschikt. Het zijn versjes met daarbij tekeningen van illustrator Nikki Smits.

En het moet gezegd: het resultaat is prachtig. Lucienne zelf, is erg blij dat het boek er nu is. "Eigenlijk kun je wel zeggen dat Suus, Fluffy is. In de vorm van dit kinderboek leeft ze dus toch nog een beetje voort."
Aanstaande vrijdag vindt er vanaf 10.00 uur een bijzondere boekpresentatie plaats bij Dick.and.Co aan de Dorpsstraat 21 in Heerde. "De kleuters van de Horsthoekschool zijn ook uitgenodigd. Ik ga de verhaaltjes aan hen voorlezen." Het boekje wordt daar natuurlijk ook voor het eerst verkocht. Fluffy de Flamingo kost 10 euro. Een ieder is van harte welkom, meldt Lucienne. Ze hoopt natuurlijk dat er veel mensen kennis komen maken met het kleurrijke kinderboek. "Want waar deze flamingo is, is Suus."

Meer berichten

Shopbox