De Bibliotheek en Belastingdienst

Regio - Wie zelf aangifte van belasting moet doen, kan gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. De belastingaangifte kan ook in de bibliotheek geprint worden. Deze service is gratis, ook voor niet-leden van de bibliotheek.

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, organiseert Bibliotheek Noord-Veluwe de gratis cursus Digisterker. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruikmaken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst.

Voor hulp bij het basisgebruik van computer en internet is er de cursus Klik & Tik. Hierin leert men de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen. Vervolgens via internet informatie opzoeken, iets kopen of een reis boeken. Ook leren de cursisten om te gaan met sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp.

Meer informatie is te vinden op bibliotheeknoord-veluwe.nl/educatie/belastingdienst

Meer berichten

Shopbox